Οι εικόνες που έρχονται από τον Βόλο μοιάζουν βγαλμένες από κάποιο κινηματογραφικό στούντιο. Οι κάτοικοι της πόλης είναι αντιμέτωποι, για δεύτερη φορά, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με πλημμύρες, από το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias.

H φωτογραφία που ανήρτησε στο Facebook το Forecast Weather Greece είναι από κεντρικό δρόμο του Βόλου. Ο όγκος των νερών είναι τόσο μεγάλος που έχουν σηκωθεί κύματα, κάνοντας την πόλη να μοιάζει με παραλία! «Δεν είναι κάποια παραλία ή από τυφώνα στο Μαϊάμι είναι κεντρικός δρόμος του Βόλο» αναγράφεται χαρακτηριστικά στη λεζάντα.

Νωρίτερα ήχησε στον Βόλο μήνυμα του 112 για να υπενθυμίσει στους κατοίκους ότι είναι σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος έκανα λόγο για καταστροφή του Νώε, διευκρίνισε ότι κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και αναρωτήθηκε «πού το είχε τόσο νερό ο Θεός».

Πολίτες όλο το βράδυ βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, με δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ να επιχειρούν και να τους συνδράμει και ο στρατός. Περισσότεροι από 330 άνθρωποι οδηγήθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Πολλά σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τους ορμητικούς χειμάρρους, ενώ μεγάλες είναι οι ποσότητες λάσπης.

«Υπερχείλισαν ρέματα που περνούν μέσα από την πόλη όπως ο Κραυσίδωνας και ο Ξηριάς και το νερό στην πόλη ξεπέρασε σε αρκετές περιοχές τα 30 και 40 εκατοστά πλημμυρίζοντας όχι μόνο την πόλη του Βόλου αλλά και πλησιέστερες παράκτιες περιοχές» είπε o εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης. Όπως είπε πλημμύρισε και το νοσοκομείο του Βόλου.