Λίγο καιρό μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel ο Βόλος δοκιμάζεται ξανά από την κακοκαιρία Elias, που έκανε την πόλη πλωτή. Ο δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος ανέφερε ότι επικρατεί απέραντη θλίψη καθώς η βροχή συνεχίζεται, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμυρίζουν ξανά.

«Κινδύνευσαν ζωές. Ο κόσμος κινδυνεύει. Προέχει η ανθρώπινη ζωή. Ακόμη και εγώ παρέμεινα εγκλωβισμένος. Το 80% της πόλης παραμένει χωρίς ρεύμα. Το νερό δημιουργεί πρόβλημα. Οι αγωγοί έφυγαν. Ο κόσμος δεν μπορεί να δουλέψει. Μιλάμε για εκατομμύρια νερό και λάσπη. Πού το είχε τόσο νερό ο Θεός» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες της δημοτικής Αρχής να καθαρίσει ρέματα και φρεάτια και να απομακρύνει φερτά υλικά. Ωστόσο οι χειριστές των μηχανημάτων έχουν κουραστεί μετά από 20 ημέρες συνεχούς εργασίας.

«Καταστροφή του Νώε»

Περιγράφοντας τη δραματική κατάσταση ο κ. Μπέος ανέφερε ότι το νερό δεν έχει διέξοδο και το γεγονός ότι η πόλη δεν έχει ρεύμα έχει ως αποτέλεσμα να μη λειτουργούν αντλίες. «Σταμάτησαν γεωτρήσεις, κόπηκαν σωλήνες» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι η καταστροφή είναι χειρότερη από την προηγούμενη περιγράφοντας την ως «καταστροφή του Νώε» και επισημαίνοντας ότι «ο Βόλος όλος έγινε λίμνη». Ο δήμαρχος Βόλου χαρακτήρισε πρωτοφανές το φαινόμενο και συμπλήρωσε ότι «δεν μπορείς να μαζέψεις τόσο νερό που έρχεται».