Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια όσον αφορά το οπλοστάσιο που βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε αποθήκη διαμερίσματος στο Κολωνάκι, καθώς υπάρχει πιθανότητα τα όπλα να αποτελούσαν ιδιοκτησία του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας Εμμανουήλ Τσουδερό.

Η ΕΛ.ΑΣ θεωρεί πως τα όπλα ανήκουν σε συλλέκτη, καθώς ο οπλισμός χρονολογείται από την εποχή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι Αρχές, κάνοντας έρευνα, διαπίστωσαν πως τη δεκαετία του 40’ έμενε στο διαμέρισμα ο Εμμανουήλ  Τσουδερός, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός της χώρας στην εξόριστη κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Ο Εμμανουήλ Τσουδερός είχε μεταβεί στη Μέση Ανατολή και μετά το 45’ επέστρεψε στην Ελλάδα και διέμενε στο συγκεκριμένο οίκημα.

Μάλιστα, εκεί έμενε και ο γιος του, ο οποίος συμμετείχε στον πόλεμο.

Οι Αρχές πιστεύουν πως τα όπλα είχαν μεταφερθεί από τον Μανώλη Τσουδερό ή από τους φρουρούς του από τη Μέση Ανατολή.

Ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός πως στο συγκεκριμένο οίκημα διέμενε τον Οκτώβριο του 1940 ο τότε Ιταλός Πρέσβης Εμμανουέλε Γκράτσι, ο οποίος έδωσε το τελεσίγραφο στον Ιωάννη Μεταξά το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός απέρριψε στις 28 Οκτωβρίου 1940 με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ο πόλεμος.

Πλέον, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι ένας πρώην καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος διαμένει στο εξωτερικό αλλά βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Αρχές.

Οι έρευνες συνεχίζονται.