Κακοκαιρία «Elias»: Προβλήματα σε Αχαϊα και Ηπειρο – Αύριο «χτυπά» την Αττική – Δείτε την πορεία

Εντονες βροχοπτώσεις και κατά τόπους καταιγδίες και χαλαζοπτώσεις σε Ήπειρο - Αχαΐα, απειλείται η δυτική Θεσσαλία. Στο επίκεντρο των καιρικών φαινομένων αύριο η Αττική. Η πορεία της κακοκαιρίας που θα συνεχιστεί και την Πέμπτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται από εχθές το βράδυ  η επέλαση του νέου κύματος κακοκαιρίας, του «Elias», που ήδη έχει πλήξει με έντονες βροχοπτώσεις και κατά τόπους καταιγδίες και χαλαζοπτώσεις την Ήπειρο και τη Αχαΐα ενώ απειλεί και τη δυτική Θεσσαλία.

Η κακοκαιρία «Elias» σύμφωνα με την πρόγνωση των ειδικών θα αγριέψει ακόμη περισσότερο αύριο, και θα «χτυπήσει» το λεκανοπέδιο της Αττικής με έντονα καιρικά φαινόμενα από το πρωί μέχρι και το βράδυ. Αύριο άλλωστε εκτιμάται ότι το καιρικό φαινόμενο θα κορυφωθεί και σταδιακά η έντασή του θα αρχίσει να μειώνεται την Πέμπτη, οπότε και θα υποχωρήσει.

Το υπόλοιπο της πορείας του «Elias» για σήμερα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/EAA, κατά τόπους και κατά περιόδους ισχυρά φαινόμενα αναμένονται για το υπόλοιπο της ημέρας σε Ιόνιο, Δυτική και Κεντρική Στερεά, Πελοπόννησο και δευτερευόντως σε Θεσσαλία και Ήπειρο. Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιοχές θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και στα Κεντρικά Επτάνησα.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο μέχρι το πέρας της Τρίτης 26/09, δεχόμενες τα μεγαλύτερα ύψη βροχής, εντοπίζονται στους νομούς Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας και από αργά το απόγευμα Καρδίτσας και Τρικάλων.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η εκτιμώμενη γεωγραφική κατανομή των αθροιστικών βροχοπτώσεων (σε χιλιοστά) μέχρι και το πέρας της Τρίτης 26/09. Με βαθύτερες αποχρώσεις αποτυπώνονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης.

Πιο ισχυρά τα καιρικά φαινόμενα, αύριο, Τετάρτη

Την Τετάρτη 27/09, τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση, επηρεάζοντας περισσότερο τα κεντρικά, ανατολικά, και νότια τμήματα της χώρας. Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται στη Ανατολική και Νότια Θεσσαλία, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και κυρίως στην Πελοπόννησο – ιδιαίτερα Κεντρική και Βόρεια – η οποία φαίνεται να δέχεται τις μεγαλύτερες ποσότητες βροχής. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη, με έντονα φαινόμενα στο νομό Χανίων.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η εκτιμώμενη γεωγραφική κατανομή των αθροιστικών βροχοπτώσεων (σε χιλιοστά) μέχρι και το πέρας της Τετάρτης 27/09. Με βαθύτερες αποχρώσεις αποτυπώνονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης.

Πλημμύρισαν ξανά οι δρόμοι στα Τρίκαλα, μεγάλες οι ζημιές στην Αχαΐα – Προβλήματα και στην Ήπειρο

Η κακοκαιρία «Elias» έφθασε χθες στην Αχαΐα με έντονη χαλαζόπτωση στα ορεινά και όχι μόνο. Και αυτό διότι προκάλεσε προβλήματα σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Αθηνών, στο ύψος της Αιγιάλειας.

Λόγω κατολισθήσεων διακόπηκε η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα. Για λίγη ώρα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε από μια λωρίδα κυκλοφορίας όταν μηχανήματα της Ολυμπίας Οδού κατάφεραν να καθαρίσουν μέρος του οδοστρώματος, αλλά στη συνέχεια και πάλι διακόπηκε. Και αυτό διότι ο όγκος του νερού που κατέβαινε από το βουνό είναι πολύ μεγάλος με αποτέλεσμα τα κανάλια απορροής, παρά τις μεγάλες τους διαστάσεις, σε πολλά σημεία να μην «προλαβαίνουν» να το απορροφήσουν και έτσι να έχουμε τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα δόθηκε στην κυκλοφορία το ρεύμα προς Αθήνα μέσω αμφιδρόμησης στο αντίθετο ρεύμα, από το Σταθμό Διοδίων Ελαιώνα στο 163,5χλμ. έως το 160,6χλμ., μετά τη διακοπή λόγω λασποροών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.