Ο Δημήτρης Αϊβαλιώτης μπορεί να είναι περισσότερο γνωστός ως Ευριπίδης Κολιοφούκας στην τηλεοπτική σειρά «Αυτή η Νύχτα Μένει» αλλά έχει και έχει ιδιότητα εξίσου σημαντική. Αυτή του ερμηνευτή. Εχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Χαλκίδα και τα Ψαχνά Ευβοίας ενώ οι ρίζες του είναι από το Αϊβαλί της Μικράς Ασίας.

Από το δημοτικό σχολείο κιόλας ήταν πρώτος σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις. Με αγάπη για την υποκριτική και μουσικές από τον Στέλιο Καζαντζίδη και τον Γιάννη Πάριο – οι αγαπημένοι τραγουδιστές του πατέρα του – αλλά και την παραδοσιακή μουσική, αποφάσισε κάποια στιγμή της διαδρομής του να ασχοληθεί και με το τραγούδι. Τα χρόνια που ασχολείται με τη μουσική και το θέατρο έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Γεωργία Νταγάκη, Βούλα Στρατάκη, Θοδωρή Κοτονιά, Αρετή Κετιμέ, Χρίστο Θεοδώρου, Νίκο Καραδημητρίου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Άγγελο Διονυσίου, Δημήτρη Κοντολάζο, Σία Κοσκινά, Ελένη Καρακάση, Σοφία Μουτίδου, και αυτή την περίοδο ετοιμάζει το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ (έχει προηγηθεί το «Αρμονίας 31») και παράλληλα κάνει πρόβες για θεατρικό μονόλογο που θα ανέβει την σεζόν 23/24 στην Αθήνα.

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε το σινγκλ «Τα ασήμαντα» ενώ λίαν προσφάτως είχε σειρά το «Θέλω» σε μουσική και στίχους της Δόμνας Κοντούρη. Ερωτική μπαλάντα, το οποίο ερμηνεύουν από κοινού.

Ποια ήταν η αφορμή για να επιστρέψετε στη δισκογραφία;

«Την περίοδο της καραντίνας κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ 6 τραγουδιών με δημιουργούς τον Νίκο Καραδημητρίου και τον Γιάννη Μουρατίδη. Λαϊκότροπο με ethnic στοιχεία και με ένα ζεϊμπέκικο που ξεχώρισε και αγαπήθηκε τα «2 Τσιγάρα». Παρουσιάζοντας το project αυτό τον Μάρτιο στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, ένιωθα πως κάτι νέο πρέπει να έρθει. Ηταν μια δύσκολη ομολογώ περίοδος λόγο μιας περιπέτειας υγείας της μητέρας μου. Σχεδόν γνωρίζαμε πως θα έφευγε από την ζωή. Το τραγούδι, «Τα Ασήμαντα» γράφτηκε από τον Νίκο και τον Γιάννη δύο ημέρες μετά τον θάνατο της . Όταν ήρθαν να με συναντήσουν μου είπαν: «Αυτό είναι για σένα» .Έφυγαν. Κάθησα άκουσα το κομμάτι κ αμέσως σαν να ένιωσα πως ήταν για εκείνη. Θέλω ακούγοντας κάποιος το κομμάτι αυτό να σκέφτεται πως πολλοί εκεί έξω πορεύονται με βιώματα διαφορετικά, αλλά υπάρχει ένα σταυροδρόμι που σμίγουμε. Από την άλλη, υπάρχει η άλλη εξήγηση για πράγματα ασήμαντα που τους δίνουμε σημασία και δεν βγάζουν πουθενά. Φέρνουν μηδέν αποτέλεσμα και απλά πρέπει να τα προσπερνάς. Για τον καθένα ξεχωριστά το κομμάτι αυτό ας λειτουργήσει ως αγωγός.»

Έχει αλλάξει η στάση σας απέναντι στα, πραγματικά, ασήμαντα της καθημερινότητας;

«Θα σου πω σε μεγάλο βαθμό, και σε αυτό βοήθησε μεγαλώνοντας η πιο ουσιαστική αντιμετώπιση πραγμάτων επί καθημερινής βάσεως. Όντας σε μια μικρή ηλικία σαφώς δεν μπορείς να στοχεύσεις και δικαιολογημένα. Οι εποχές όμως αλλάζουν και δεν ξέρω προς πια κατεύθυνση τελικά. Τώρα μπορώ να σου πω, πως προσπαθώ να μην έχω στην καθημερινότητα μου, την τοξικότητα, και την μιζέρια που βλέπω γύρω μου σε πρόσωπα ακόμα κ νεαρά. Εκπλήσσομαι και δυσκολεύομαι να την καταλάβω. Δεν υπάρχουν στόχοι, όνειρα. Η’ ακόμα και αν υπάρχουν δεν έχουν βάση, δεν έχουν πλάνο.»

Εχετε και έτερη ιδιότητα αυτή του ηθοποιού…

«Είχα την μεγάλη χαρά και τιμή να συμμετέχω στην πετυχημένη σειρά του Alpha «Αυτή η νύχτα μένει». Σειρά που πραγματικά καθηλώνει με τις εξελίξεις και τις ερμηνείες των ηθοποιών συναδέλφων. Πραγματικά στα γυρίσματα επικρατούσε τόση οργάνωση, τόση θετικότητα, αλλά και τόση χαρά μεταξύ όλων, που είναι δώρο να δουλεύεις έτσι. Ήταν μια ευκαιρία για μένα να γνωρίσω αξιόλογους συναδέλφους και να μάθω. Επίσης ένα σενάριο που από την πρώτη λέξη μέχρι την τελευταία είναι απρόοπτο και βυθίζεται μέσα σου. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την ελληνική τηλεόραση γιατί τα τελευταία χρόνια τα δείγματα που δίνει είναι πραγματικά εξαίσια. Με δουλειές η μια καλύτερη από την άλλη. Υπάρχει όρεξη, έμπνευση, δημιουργία.»

Μουσική ή, θέατρο. Μπορείς να επιλέξετε ή, το ένα συμπληρώνει το άλλο;

«Για μένα πάνε μαζί. Γράφεις μουσική γιατί κάτι σου έχει δώσει ερέθισμα. Κάνεις θέατρο επίσης για τον ίδιο λόγο. Αλληλένδετα. Ακόμα κ ο λόγος από μόνος του είναι φθόγγοι. Νότες. Έχει ανάσες. Παύσεις. Σημεία στίξης για να αποδώσει. Άρα είναι μουσική. Θα ήθελα ιδανικά να υπάρχει μεγάλη σοβαρή άνθηση musical στην Ελλάδα. Τελευταία ευτυχώς όλο και περισσότερο γίνονται παραγωγές μουσικού θεάτρου και αξιόλογες. Η πρόζα από την άλλη είναι μια διαφορετική μαγεία μέσα σου . Πολλές φορές μόνο με τις παύσεις πρέπει να μιλήσεις. Σε καμία άλλη μορφή τέχνης δεν υπάρχει αυτό. Άρα επιλέγω και τα δύο.»