Ως μία αναμενόμενη εξέλιξη, η οποία πάντως συνιστά μία νέα καταλυτική παράμετρο στο πολιτικό σκηνικό, «βλέπουν» στο Μέγαρο Μαξίμου την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Πολιτικά σχόλια, με εξαίρεση εκείνα του υπουργού Εργασίας Αδωνη Γεωργιάδη, δεν διατυπώνονται με ευκολία, δεδομένου και ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δώσει μέχρι στιγμή κάποιο πολιτικό στίγμα. 

Σημειώνουν πάντως ότι στο πλευρό του στέκονται ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς και κατά τα άλλα, αναμένουν τα πρώτα δείγματα γραφής του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Στο μικροσκόπιο του Μαξίμου και του κομματικού μηχανισμού θα βρεθούν οι πρώτες επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη, όπως το πώς θα διατάξει το ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, σε ποιον θα αναθέσει την προεδρία της ΚΟ και σε δεύτερο χρόνο, το αν η αξιωματική αντιπολίτευση θα παραμείνει ενιαία ή θα ακολουθήσουν διασπάσεις και άλλου τύπου πολιτικές μεταλλάξεις. 

Γεγονός είναι πάντως, ότι σε πρώτη φάση τουλάχιστον, η κυβέρνηση θα κινηθεί μάλλον προσεκτικά έναντι της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και θα αποφύγει σπασμωδικές κινήσεις, οι οποίες θα επιδρούσαν συσπειρωτικά για την αξιωματική αντιπολίτευση. 

Επιπλέον, η προσοχή του κυβερνητικού επιτελείου στρέφεται στην επίδραση που πιθανώς θα έχει η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο ΠαΣοΚ και ευρύτερα στον πολιτικό χώρο της Κεντροαριστεράς.