Τσίπρας σε Κασσελάκη: Σιδεροκέφαλος, θα σου χρειαστεί

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 25/9 με τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Τα θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στον Στέφανο Κασσελάκη κατά τη συνάντησή τους στη Βουλή, ενώ του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

«Σου εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος, θα σου χρειαστεί» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Στέφανο Κασσελάκη.

Παράλληλα του είπε να χαρεί αυτές τις μέρες δίχως ενοχές «γιατί όποιος μπαίνει στην πολιτική πρέπει να ξέρει ότι οι χαρές δεν είναι περίσσιες και οι δυσκολίες είναι συνεχόμενες. Να χαρείς αυτές τις μέρες και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις και οι δυνατότητες που υπάρχουν. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες με ενότητα και με συντροφικότητα κρατάω μία φράση που είπες ότι στους συντρόφους και ο δεύτερος είναι πρώτος δεν είναι όπως στο ΝΒΑ».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης έφθασε με το μετρό ενώ στην είσοδο της Βουλής τον περίμενε ο Ευάγγελος Αποστολάκης  που τον συνόδευσε μέχρι το γραφείο του κ. Τσίπρα

Αμέσως μετά ο κ. Κασσελάκης θα αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρώτο στοίχημα του Κασσελάκη

Μια νέα εποχή φαίνεται να αρχίζει, όχι μόνο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά για ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Ο εκλογικός σεισμός στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει ανεπηρέαστους ούτε τη Νέα Δημοκρατία, ούτε το ΠαΣοΚ.

Αναμφίβολα ένας τέτοιος θρίαμβος θα προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό του κόμματος και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να αντιδράσουν σε μια προσπάθεια να αντισταθούν στη νέα πραγματικότητα, στο νέο αυτό πρόσωπο που δεν φέρει τα κλασσικά χαρακτηριστικά ενός «συντρόφου». Και αυτό είναι το πρώτο στοίχημα για τον Στέφανο Κασσελάκη. Να κρατήσει το κόμμα ενωμένο για να ασκήσει το ρόλο του, δηλαδή να κάνει αντιπολίτευση.

Άγνωστο παραμένει, ακόμα, τι θα γίνει σχετικά με την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Ο νέος Πρόεδρος πριν λίγες ημέρες ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί «ούτε ο κ. Ηλιόπουλος, ούτε η κυρία Ακρίτα ούτε ο κ. Αποστολάκης να παραιτηθούν της θέσης τους», με σκοπό να βρεθεί ο ίδιος στα έδρανα του Κοινοβουλίου. Μένει να φανεί, λοιπόν, ποιο θα είναι το πρόσωπο που θα επιλέξει ο κ. Κασσελάκης για να τον εκπροσωπήσει στις κρίσιμες μάχες που θα δοθούν στη Βουλή.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άλλαξε σελίδα. Τα μέλη του κόμματος διάλεξαν ένα νέο πρόσωπο άγνωστο, που δεν έχει τα χέρια του λερωμένα από μνημόνια. Ένα πρόσωπο που θεωρούν πως μπορεί να σταθεί απέναντι στη Κυβέρνηση. Ένα πρόσωπο που έκανε ένα πολιτικό σπριντ και πήρε στα χέρια του τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε από την Αμερική και έχει κάτι να πει: Είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.