Ατύχημα είχε η ντίβα του του ιταλικού κινηματογράφου Σοφία Λόρεν στο σπίτι της στη Γενεύη. Η διάσημη ιταλίδα ηθοποιός, η οποία έκλεισε τα 89 της χρόνια πριν από πέντε ημέρες, στις 20 Σεπτεμβρίου, έπεσε και έσπασε το ισχίο της. Αμέσως διακομίστηκε και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε επέμβαση αποκατάστασης του ισχίου που ήταν απολύτως επιτυχής, όπως μεταδίδει η la Repubblica.

Η είδηση της πτώσης της έγινε γνωστή από εστιατόριο στο Μπάρι, στο οποίο και αναμενόταν αύριο, Τρίτη 26 του μηνός Σεπτεμβρίου για να λάβει τιμητική διάκριση και να το εγκαινιάσει με το όνομά της. Πρόκειται για το τέταρτο εστιατόριο στην Ιταλία που φέρει το όνομά της, μετά από αυτά στο Μιλάνο, τη Φλωρεντία και το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης.

Όπως είναι επόμενο, μετά το ατύχημα της πολυβραβευμένης, παγκοσμίου φήμης ιταλίδας ηθοποιού, όλες οι υποχρεώσεις της αναβλήθηκαν εως του χρόνου της αποκατάστασης της υγείας της.

Στο Μπάρι, η ηθοποιός είχε γυρίσει την τελευταία της ταινία, La vita davanti a sé (2020), σε σκηνοθεσία του γιου της Edoardo Ponti, διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Romain Gary, στην οποία πρωταγωνίστησε με εξαιρετική ερμηνεία.

Η διάσημη ηθοποιός με το γιό της Εντουάρντο Πόντι

Στην ταινία είναι μια ηλικιωμένη Εβραία εκτοπισμένη στο Άουσβιτς, η οποία φροντίζει τον Momò, τον γιο μιας πόρνης. Μια ιστορία που εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά επίκαιρη και μιλάει για την αποδοχή χωρίς προκαταλήψεις. «Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα γιατί διακυβεύονται ζωές ανθρώπων», είχε δηλώσει στη Repubblica κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.