Σε μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία επί της εσωκομματικής διαδικασίας στον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε πριν λίγο ο ένας εκ των δύο διεκδικητών της προεδρίας του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Κασσελάκης με ανάρτηση του καταγγέλλει πως εκατοντάδες νέα μέλη που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή δεν ταυτοποιήθηκαν από τις εφορευτικές επιτροπές με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν χωρίς να ψηφίσουν.

Η ανάρτηση Κασσελάκη:

-Παρακαλώ πολύ τα νέα μέλη που ψήφισαν για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή να μη δέχονται τη δικαιολογία «δεν σας βρίσκουμε», αποχωρώντας από τα εκλογικά κέντρα. Η διαδικασία αναζήτησης και ταυτοποίησης είναι γνωστή σε όλα τα μέλη των τοπικών Εφορευτικών Επιτροπών και πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα.

-Εφιστώ την προσοχή στην ΚΕΦΕ για τις εκατοντάδες καταγγελίες και την απουσία γραμμών για την ταυτοποίηση των μελών.

Μεγάλη η συμμετοχή – Ξεπέρασε τις τις 100.000

Σε  δήλωση του σχετικά με τη σημερινή εσωκομματική εκλογική διαδικασία, ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, Γιάννης Δρόσος, ανέφερε: «Η σημερινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία εξελίσσεται με μεγάλη και μαζική συμμετοχή. Έως τώρα πάνω από 100.000 μέλη προσήλθαν και ψήφισαν, ενώ χιλιάδες ακόμη μέλη αναμένεται να ψηφίσουν στα 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα και ηλεκτρονικά από το εξωτερικό.  Θα ήθελα, με την ιδιότητά μου ως Προέδρου της ΚΕΦΕ, να σημειώσω ότι κανόνας των εκλογικών διαδικασιών είναι να αποφεύγεται κατά την ημέρα της εκλογής κάθε προσπάθεια να επηρεάζεται το εκλογικό φρόνημα των ψηφοφόρων.  Σήμερα ψηφίζουμε!»