Μπορεί η MINI να παρουσίασε προσφάτως την νέα ηλεκτρική γενιά του αειθαλούς μοντέλου της, ωστόσο όπως ισχύει διαχρονικά για τα μοντέλα της βρετανογενούς φίρμας, οι νεότερες και πιο προηγμένες ενσαρκώσεις του ΜΙΝΙ Cooper, όπως ονομάζεται πια, συνυπάρχουν εκ παραλλήλου με ανακατασκευασμένες εκδοχές του κλασικού εαυτού του.

Το νέο μεταρετρό δείγμα προέρχεται από την βρετανική David Brown Automotive, ονομάζεται Mini eMastered και αποτελεί μα ηλεκτρική ανακατασκευή του ιστορικού μοντέλου.

Εφοδιάζεται με μπαταρία 18,8 KWh και ηλεκτρικό μοτέρ 100 ίππων και 175 Nm ροπής. Χάρη στην σχετικά μικρή μπαταρία, το Mini eMastered έχει βάρος 640 κιλά, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 8,5 δευτερόλεπτα.

Σε όρους αυτονομίας το ηλεκτρικό Mini εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 180 χλμ. ενώ η επαναφόρτιση της μπαταρίας μπορεί να πραγματοποιηθεί με ισχύ 6,6 KW.

H David Brown έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον εξοπλισμό ο οποίος φλερτάρει με την πολυτέλεια δίνοντας στο κλασικό Mini ένα πιο σύγχρονο χαρακτήρα. Έτσι τα καθίσματα επενδύονται με ακριβό δέρμα που φέρει τα διακριτικά του κατασκευαστή, στο ταμπλό τοποθετείται μια οθόνη αφής για το infotainment που ενσωματώνει λειτουργικά Apple Car Play και Android, ενώ ο πίνακας οργάνων έχει πλέον μετακινηθεί πίσω από το τιμόνι. Το Mini eMastered διαθέτει ειδικά σχεδιασμένα για την περίσταση πεντάλ ενώ στην εξωτερική του εμφάνιση που ακολουθεί τις κλασικές γραμμές χαρακτηρίζουν τα νέα, πάντα στρογγυλά φώτα τεχνολογίας LED.

Αυτονόητα οι δυνητικοί ιδιοκτήτες του θα μπορούν να παραμετροποιήσουν πολλά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά σύμφωνα με τις προσωπικές του προτιμήσεις με δεδομένο και ότι η τιμή του Mini eMastered ξεκινά από τις 125.000 στερλίνες (περίπου 144.000 ευρώ), μέγεθος που αναμφισβήτητα καθιστά το συγκεκριμένο Mini από τα ακριβότερα που μπορεί να αποκτήσει κανείς.