Για πρώτη φορά ο 27χρονος οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε στον δρόμο, πριν περίπου από ένα χρόνο, τη νεαρή Έμμα, μιλάει μέσα από τη φυλακή για όσα έγιναν. Ο 27χρονος εξήγησε γιατί δε σταμάτησε να τη βοηθήσει και ζήτησε συγνώμη από τη μητέρα της κοπέλας, που με όργανά της δώρισε ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας.

Σήμερα, λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος, βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου απαλλάσσει από κάθε κατηγορία την 19χρονη συνοδηγό και στέλνει στο εδώλιο τον οδηγό, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τον Στρατή Λημνιό για όσα έγιναν εκείνο το βράδυ.

«Ήμουν μαζί με τη φίλη μου, που μου ζήτησε να την κατεβάσω μέχρι τα Λαδάδικα. Ήταν μετά τις 12, είχε αρχίσει να βρέχει και λίγο. Περίμενα σταματημένος σε φανάρι. Όταν άναψε πράσινο ξεκίνησα και σε ένα σκοτεινό σημείο βγήκε ξαφνικά η συγχωρεμένη η Έμμα. Δεν έβαλα ποτέ όπισθεν όπως λένε. Δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα», υποστήριξε.

«Δεν είχα χαρτιά, ούτε δίπλωμα οδήγησης. Πήρα τηλέφωνο έναν φίλο και του είπα τι έγινε. Του είπα να καλέσει ασθενοφόρο και έφυγα από εκεί, αγχώθηκα πολύ. Την επόμενη ημέρα κατάλαβα τι έκανα… Τρόμαξα, δεν ήξερα τι να κάνω… Δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα, δεν ήξερα τι να κάνω… Ήμουν σε κατάσταση σοκ. Θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη. Δεν είμαι δολοφόνος, τροχαίο ήταν, δεν ήταν φόνος. Λάθος μου ήταν που έφυγα. Αυτό που περνάει αυτή η μάνα, έχει σε όλα δίκιο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς νιώθει, έχει χάσει ένα παιδί», δήλωσε.

Η μητέρα της Έμμας άκουσε όσα είπε ο κατηγορούμενος φανερά φορτισμένη. «Είναι εν δυνάμει δολοφόνος. Όταν τρέχει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τόσο κόσμο με 104 χλμ είσαι δολοφόνος, δεν έχεις γίνει, θα γίνεις. Ποια συγγνώμη; Δεν μου πάτησε τον κάλο, το παιδί μου πάτησε. Τι έκανε για να το βοηθήσει; Έβαλε όπισθεν και το ξαναπάτησε. Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω αν τον δω στον δικαστήριο», είπε.

Η υπόθεση εκδικάζεται στις δικαστικές αίθουσες στις 7 Νοεμβρίου.