Έντονες παρασκηνιακές διεργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην τελική ευθεία για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Στέφανος Κασσελάκης ή Εφη Αχτσιόγλου; Στο ερώτημα αυτό καλούνται να απαντήσουν στελέχη, μέλη και βουλευτές με τους τελευταίους να παίρνουν σιγά- σιγά θέση.

Η μάχη πίσω από τις κουρτίνες είναι σκληρή και πολλά τα χτυπήματα και κάτω από τη ζώνη κυρίως μέσω των υποστηρικτών τους.

Σε αυτό το πολεμικό και όχι απλά τοξικό κλίμα έγιναν χθες και οι συμφωνίες των Νίκου Παππά με τον Στέφανο Κασσελάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την Εφη Αχτσιόγλου.

Σε συνάντηση περίπου μιάμισης ώρας που είχαν στο γραφείο του Ευκλείδη Τσακαλώτου χθες το μεσημέρι ο πρώην υπουργός Οικονομικών με την Εφη Αχτσιόγλου «κλείδωσε» όπως ήταν αναμενόμενο η στήριξη του όπως φάνηκε το βράδυ με τη σχετική δήλωση. Άρα, το σύνολο σχεδόν όσων ψήφισαν Ευκλεί Τσακαλώτο, εάν προσέλθουν στις κάλπες, έστω και με ενστάσεις ή κριτική ματιά, θα στηρίξουν την Εφη Αχτσιόγλου.

Οι συμμαχίες

Από την άλλη πλευρά νωρίς το πρωί της Τρίτης επισφραγίστηκε και η συμφωνία συμπόρευσης Νίκου Παππά και Στέφανου Κασσελάκη με τον πρώτο να εξασφαλίζει ουσιαστικά προνομιακή μεταχείριση την επόμενη μέρα σε περίπτωση εκλογής. Μάλιστα έθεσαν και πολιτικό πλαίσιο για να υπάρχει και επιχείρημα περί της συμφωνίας, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Νίκου Παππά συντάσσονται με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αυτή την στιγμή είναι ένα διχασμένο κόμμα και αυτό αποτυπώνεται από όλα όσα διατυπώνονται δημόσια και άλλα που κυκλοφορούν με αποτέλεσμα να εμφανιστεί χθες και μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα μέσω του αρθρογράφου και στενού του συνεργάτη Θανάση Καρτερού. Τι επεσήμανε; Την ανάγκη ενότητας και ουσιαστικά διέψευσε πως υπήρξε sms από την Εφη Αχτσιόγλου προς τον ίδιο για να παραιτηθεί, ενώ η ίδια μετά το bullying που υπέστη μέσω των social media απάντησε, καθυστερημένα με οργισμένο βίντεο και νομική κίνηση για την ανάρτηση περί του sms.

Αν και θα μπορούσε να υπάρξει μια λιτή δήλωση από το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού και επί 13 χρόνια προέδρου, έχει σημασία η παρέμβασή του περί ουδετερότητας σε μια στιγμή που πάρα πολλοί προεδρικοί στηρίζουν σκληρά Στέφανο Κασσελάκη και αυτό φάνηκε – και το έχασαν τα «ραντάρ» του επιτελείου της Εφης Αχτσιόγλου- από τα αποτελέσματα σχεδόν σε όλους τους νομούς.

Το κλίμα βάρυνε πολύ από χθες το βράδυ μετά και τα όσα επικριτικά είπε ο Στέφανος Τζουμάκας για τον Στ. Κασσελάκη στην εκπομπή Kontra24 , όπου ανέφερε πως είναι φυτευτός για να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ.