Στα 20της χρόνια η Olivia Rodrigo (τα οποία έκλεισε στις 20 Φεβρουαρίου) δεν τα έχει καταφέρει και άσχημα. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Olivia Rodrigo έχει κυκλοφορήσει δύο στούντιο άλμπουμ , δύο EP, οκτώ σινγκλ και επτά μουσικά βίντεο. Αφού υπέγραψε με την Interscope και την Geffen Records το 2020, κυκλοφόρησε το πρώτο της single «Drivers License» τον Ιανουάριο του 2021 το οποίο ήταν και η αρχή της καριέρας της.

Το σινγκλ έκανε το ντεμπούτο του στο Νο.1 στο Billboard Hot 100 στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου παρέμεινε για οκτώ συνεχόμενες εβδομάδες και έφτασε στο Νο.1 σε 25 άλλες χώρες. Τον Μάιο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της άλμπουμ «Sour», το οποίο επίσης πήγε στο Νο.1 του Billboard 200. Εγινε η πρώτη γυναίκα καλλιτέχνης, και η τέταρτη συνολικά, που κυκλοφόρησε 11 τραγούδια στο Billboard Hot. Το «Sour» βρέθηκε πέντε μη συνεχόμενες εβδομάδες στο Νο.1 στο Billboard 200 και στην κορυφή των charts σε 18 χώρες. 

Και πριν καλά-καλά συνέρθει από την επιτυχία του πρώτου τους άλμπουμ, ακολούθησε λίαν προσφάτως η δεύτερη εργασία της «Guts», η οποία πήγε κατευθείαν στο Νο.1 του Billboard 200 ενώ στο Νο.1 του Billboard Hot 100 είναι επίσης το σινγκλ «Vampire» από το νέο της άλμπουμ το οποίο είναι επίσης και στο Νο1. Του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι επίσης στο Νο1 του Billboard Artist 100.

Οσον αφορά στα τσαρτς των Ηνωμένων Πολιτειών αυτά γυρίζουν στους ρυθμούς της ποπ σταρ. Είναι η 16η καλλιτέχνιδα που πέτυχε το κατόρθωμα (χρονολογείται στην αρχή του Artist 100 το 2014), να βρίσκεται ταυτοχρόνως στο Νο.1 των τριών κορυφαίων charts του  Billboard. Στην κορυφή βρίσκεται ο Drake με τρία ταυτόχρονα Νο.1 για 16 εβδομάδες ενώ ακολουθούν οι Taylor Swift (15 εβδομάδες) και Adele (9 εβδομάδες). Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα δώδεκα τραγούδια από το «Guts» στα 40 κορυφαία του Hot 100, με επικεφαλής τα «Vampire» και «Bad Idea Right?» (Νο. 7).

Η Olivia Rodrigo γράφει ιστορία ως ο πρώτος καλλιτέχνης που κατάφερε όλα τα τραγούδια από δύο πρώτα άλμπουμ του, να βρεθούν στα κορυφαία 40 της κατάταξης του Billboard Hot 100, καθώς και τα 11 κομμάτια από το «Sour» του 2021, σημείωσαν την ίδια επιτυχία.