Φωτογραφίες: Automedia

Η ιαπωνική φίρμα δεν σκοπεύει να μείνει έξω από την –σχετικά- νέα τάση δημιουργίας εκδόσεων υψηλών επιδόσεων με ηλεκτρική SUV αφετηρία, έχοντας ήδη, κατά τα φαινόμενα  παραδώσει το Nissan Ariya στην φροντίδα της Nismo.

Το επίμαχο δοκιμαστικό πρωτότυπο εντοπίστηκε ήδη σε δοκιμές εξέλιξης στο ταιριαστό περιβάλλον του Nurburgring, μην κρύβοντας τους νέους προφυλακτήρες, το διακριτό splitter, το νέο αεροδυναμικό διαχύτη και τα ξαναγραμμένα πλευρικά τμήματα που με μια προσεκτική παρατήρηση παραπέμπουν στις σχεδιαστικές συνήθειες της Nismo με τις χαρακτηριστικές εσοχές όπου συνήθως τοποθετούνται τα διακριτικά του ιαπωνικού βελτιωτικού οίκου να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους.

Η Nismo εκτός από το προνομιακό πεδίο των εκδόσεων της για τα GT-R και Ζ, έχει ασχοληθεί κατά καιρούς με λιγότερο προφανείς κατασκευές όπως τα Juke, Note και το off-roader Patrol. Ωστόσο αυτή θα είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει μια αμιγώς ηλεκτρική κατασκευή και μένει να αποδειχθεί η επίδραση του ιαπωνικού βελτιωτικού οίκου στο ηλεκτρικό SUV καθώς προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι κρίσιμες πληροφορίες. Ως υπενθύμιση, η μέχρι σήμερα ισχυρότερη παραλλαγή του Ariya, Performance, εφοδιάζεται με ένα δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ συνδυαστικής ισχύος 394 ίππων και με μπαταρία 90 kWh.

Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι κατά πόσο η Nismo θα κυνηγήσει για την έκδοση επιδόσεων του Ariya, μεγέθη όπως αυτά του πρόσφατου Hyundai Ioniq 5 (650 ίπποι) και του Tesla Model Y (534 ίπποι). Όπως και να έχει με τη δεδομένη αύξηση ισχύος αυτό που θα πρέπει να θεωρείται επίσης δεδομένο είναι οι βελτιώσεις στην ανάρτηση, τα φρένα, το σύστημα διεύθυνσης με στόχο μια πιο δυναμική οδηγική συμπεριφορά.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, με δεδομένο ότι το Ariya Nismo πραγματοποιεί ήδη δοκιμές εξέλιξης σε ευρωπαϊκό έδαφος θα πρέπει να αναμένουμε την επίσημη πρεμιέρα του μέσα στον επόμενο χρόνο.