Ενώπιον της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδηλίνης βρίσκεται σήμερα για δεύτερη φορά ο Βασίλης Στίγκας, πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες», ο οποίος συνεχίζει την κατάθεσή του σχετικά με τις αναφορές που έχει κάνει στη Βουλή για «Greek Mafia» και «Cosa Nostra». Η κ. Αδειλίνη είχε παρέμβει μετά τις δημόσιες καταγγελίες του επικεφαλής των Σπαρτιατών, ο οποίος είχε μιλήσει για «Greek Mafia» και «Δον Κολεόνε».

Η πρώτη κατάθεση του κ. Στίγκα ενώπιον της κ. Αδειλίνης είχε γίνει την 5η Σεπτεμβρίου 2023 και διήρκεσε περίπου τρεις ώρες.

Στο δεύτερο μέρος της κατάθεσης του ο πρόεδρος των Σπαρτιατών θα κληθεί να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού, η οποία διενεργεί, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, αυτοπροσώπως έρευνα.

Δεν αποκλείεται η κ.Αδειλίνη, αν το κρίνει αναγκαίο, να καλέσει να καταθέσουν και άλλα πρόσωπα τα οποία έχουν αναφερθεί από τον κ. Στίγκα ή κρίνει ότι η κατάθεσή τους θα συμβάλει στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης αυτής, που συνδέεται με θέματα συνταγματικής τάξης.