Η τεράστια νίκη του Στέφανου Κασσελάκη και η πρωτιά στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέδειξε πόσο ευμετάβλητα είναι όλα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Εκ του αποτελέσματος και της πρωτιάς Κασσελάκη που έφερε την Έφη Αχτσιόγλου στη δεύτερη θέση και θα αναμετρηθούν την προσεχή Κυριακή για το ποιος θα είναι τελικά στην καρέκλα του προέδρου, φάνηκε πόσο επισφαλείς είναι οι προβλέψεις, ειδικά σε τέτοιες διαδικασίες.

Παράλληλα, αναδείχθηκε ότι μια υποψηφιότητα που εμφανίστηκε ως αντισυστημική και διαφορετική σε σχέση με όσα βλέπουμε στην Ελλάδα, αλλά και με πολύ επένδυση στο επικοινωνιακό κομμάτι έναντι της πολιτικής υπόστασης, ενώ παράλληλα ήταν εν πολλοίς άγνωστη στο ευρύ κοινό, μπορεί να κάνει σκόνη και θρύψαλα κάθε κομματικό μηχανισμό και ομάδες.

Προσωπικά έχω πολλές αμφιβολίες για τον Στ. Κασσελάκη ως πολιτική οντότητα, καθώς δεν ξέρουμε πολλά για τον ίδιο, δεν έχει δοκιμαστεί και θα φανεί στην πορεία εάν εκλεγεί εάν θα μας πείσει ή όχι, τόσο με τα όσα προτείνει και λέει όσο και με τις πράξεις του.

Αυτό όμως που δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω, όπως και πολλοί, είναι ότι έδωσε χρώμα στην εκλογική διαδικασία και ανέστησε μια άνευρη και ανούσια αναμέτρηση, συγκεντρώνοντας και τα φώτα της δημοσιότητας.

Από την άλλη πλευρά, φάνηκε ότι η Εφη Αχτσιόγλου επαναπαύτηκε στον τίτλο του φαβορί και της εν αναμονή προέδρου και η επιτελική της ομάδα, είναι προφανές εκ του αποτελέσματος, δεν κατάφερε να διαγνώσει τις υπόγειες διαδρομές και τι ακριβώς συνέβη σε τμήματα της ελληνικής κοινωνίας που στήριξαν μαζικά τον Στ. Κασσελάκη.

Υπό τις τωρινές συνθήκες, ο δεύτερος γύρος της προσεχούς Κυριακής αποκτά ενδιαφέρον και βέβαια θα φανεί κατά πόσο θα επηρεάσει η στάση των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Νίκου Παππά.

Εξάλλου, στην πολιτική δεν λειτουργούν όλα αθροιστικά και μένει να φανεί κατά πόσο θα καταφέρει να κόψει τελικά το νήμα ο Στ. Κασσελάκης και εάν η Έφη Αχτσιόγλου πετύχει την ανατροπή, κινητοποιώντας τμήμα των μελών την ύστατη στιγμή και βέβαια διορθώνοντας πολλά από την στρατηγική της που αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος προβληματική.

Κυριακή κοντή γιορτή.