Λιβύη: Νεκροί τρεις Έλληνες και δυο αγνοούμενοι της ανθρωπιστικής αποστολής στη Βεγγάζη

Τραγωδία στη Λιβύη, νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής, ενώ ακόμα δυο είναι οι αγνοούμενοι

Σε τροχαίο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βεγγάζη της Λιβύης, ενώ άλλα δυο άτομα αγνοούνται, μετά από μετωπική σύγκρουση με φορτηγό.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε πολλά νοσοκομεία. Η αποστολή είχε προσγειωθεί ελάχιστες ώρες νωρίτερα στη Βεγγάζη και κατευθυνόταν προς την πόλη Ντέρνα που επλήγη από τις σαρωτικές πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Αναφορά στην τραγωδία με τους νεκρούς Έλληνες έγιναν και από ξένα αραβόφωνα δίκτυα ενημέρωσης.

Νωρίτερα η ελληνική πλευρά και συγκεκριμένα το ΓΕΕΘΑ, σε σχετική ενημέρωση για το τραγικό -όπως εξελίχθηκε- περιστατικό, έκανε λόγο για τέσσερις τραυματίες από το τροχαίο με το λεωφορείο, τονίζοντας μάλιστα ότι  δόθηκε εντολή για άμεση απογείωση του C-130, το οποίο είναι σε ετοιμότητα για να τους παραλάβει αν χρειαστεί, ενώ είχε δοθεί εντολή να μεταφερθούν προς το νοσοκομείο της Βεγγάζης.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέρα από το φρικτό τροχαίο δυστύχημα οι συνθήκες του οποίου παραμένουν αδιευκρίνιστες, τραυματίστηκαν ακόμα 15 άνθρωποι εκ των οποίων οι επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τους νεκρούς Έλληνες στη Λιβύη

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΓΓΕΘΑ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.