Ερντογάν: Η Άγκυρα θα μπορούσε να χωρίσει από την Ε.Ε.

Τι είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να χωρίσει τους δρόμους της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αν χρειαστεί, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πρόσφατη έγκριση της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει κινήσεις για να απομακρυνθεί από την Τουρκία. «Θα αξιολογήσουμε τις εξελίξεις αυτές και, αν είναι απαραίτητο, θα χωρίσουμε το δρόμο μας από την ΕΕ» είπε χαρακτηριστικά.

Στην έκθεση, η οποία υιοθετήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφέρεται πως η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στον 27μελή συνασπισμό δεν μπορεί να επαναληφθεί υπό τις παρούσες συνθήκες και η ΕΕ καλείται να διερευνήσει «ένα παράλληλο και ρεαλιστικό πλαίσιο» για τις σχέσεις της με την Άγκυρα.

Ο Ερντογάν θα συναντηθεί στη Νέα Υόρκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη «η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν στη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ για τις εργασίες της 78ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.