Πυρετώδεις οι προετοιμασίες των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών ηγεσίας την ερχόμενη Κυριακή (17/9).

Ο Στέφανος Κασσελάκης, με αδιαμφισβήτητο πλέον ρεύμα στους ψηφοφόρους του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όπως αυτό αποτυπώθηκε σε μεγάλο βαθμό στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega το βράδυ της Πέμπτης, μίλησε στο Live News της Παρασκευής για όλα εκείνα που θα ήθελε να δει ν’ αλλάζουν την επομένη των εσωτερικών διαδικασιών.

Με φόντο τη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, την οποία επισκέφτηκε όπως και νωρίτερα το νοσοκομείο Ευαγγελισμός συνομιλώντας με εργαζομένους, ο 35χρονος εφοπλιστής υποστήριξε ότι «η μόνη δημοσκόπηση που μετράει, κι ας ακούγεται κλισέ, είναι αυτή της Κυριακής», συμπληρώνοντας πως αν η πλειονότητα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται από το προσωπικό όραμά του για τις δομικές αλλαγές που έχει προτείνει, αλλαγές που αφορούν «μια μοντέρνα ευρωπαϊκή χώρα» τότε το μόνο που που έχει να κάνει είναι να εκφραστεί με την ψήφο του στις κάλπες.

Το μείζον ζήτημα της στέγασης

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης διευκρίνισε πως η απάντησή του σε πολίτη, κατά την επισκεψή του στα Γιάννινα, για «ξεδόντιασμα» του δικαστικού και δημοσιογραφικού συστήματος εξέπεμπε την ανησυχία του κόσμου «για τις παθογένειες που υπάρχουν» και ζήτησε αφενός μια «τέταρτη εξουσία χωρίς καμία επιρρή από το κράτος» και έντιμους δικαστές που θα «έχουν την πλήρη υποστήριξη του κράτους για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους, το λειτούργημά τους»

Κατόπιν προτεραιοποίησε ως μείζον ζήτημα αυτό της στέγασης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, αν δεν λυθεί, «δεν πρόκειται να έχουμε ούτε δημογραφικό στέρεο κοινοωνικό τυπόβαθρο ούτε επιχειρηματικό κοινωνικό υπόβαθρο». Ο ίδιος πρότεινε να συνδυαστεί «με αποκέντρωση, με εργασία, με παραγωγικό μοντέλο, με πράσινη μετάβαση και με επιχειρηματικότητα ώστε να μπορεί η χώρα να πάει μπροστά και οι νέοι να μείνουν στην Ελλάδα».

Στόχος του ένα κοινωνικό κράτος χωρίς φαγοπότι

Υποστήριξε σε αυτό το σημείο ότι στόχος της σύγχρονης Αριστεράς είναι η παραχώρηση ευκαιριών στα νεαρότερα άτομα προκειμένου «ν’ αρχίσουν να παίρνουν πρωτοβουλίες στην οικονομία».

Τέλος, από την περιοδεία του στη Θεσσαλία επιβεβαίωσε πως «η χώρα χρειάζεται πλήρη ανασυγκρότηση. Και επιτέλους ξανά ένα κοινωνικό κράτος, ένα κράτος πρόνοιας με βιώσιμο τρόπο». Κάτι που για τον ίδιο σημαίνει όχι στη «σπατάλη των τεράστιων αναθέσεων με εκατομμύρια που πηγαίνουν στις Περιφέρειες και φαγώνονται, χαντακώνοντας το μέλλον των παιδιών μας».