Στον αριθμό 3 της οδού Εμίλ Ντιπλογέ του Μπορντό, αρκετά κεντρικά παρότι ελαφρώς κρυμμένο και όχι μακριά όχθη του ποταμού Γαρούνα, εδρεύει το Tchin Tchin Wine Bar, στο οποίο προσβλήθηκε από αλλαντίαση και πέθανε η 32χρονη Ελληνίδα, κάτοικος Παρισιού, ύστερα από κατανάλωση μολυσμένων σαρδελών.

Σχόλια και αστεράκια

Με πορεία πέντε ετών στον χώρο της εστίαση το γαλλικό μπιστρό, είχε -μέχρι σήμερα- «κερδίσει» το κοινό της γαστρονομίας τόσο για τα πιάτα που σέρβιρε στον ζεστό χώρο του όσο και για τη λίστα με διαλεχτά κρασιά που μάζευε από τοπικούς, φημισμένους, αμπελώνες της Ακουιτανίας. Μάλιστα οι εξαιρετικές κριτικές, προτού αρχίσουν αναπόφευκτα τα αρνητικά σχόλια, και οι σταθερά υψηλές βαθμολογίες των θαμώνων / επισκεπτών στις αντίστοιχες πλατφόρμες το κατέτασσαν μεταξύ των κορυφαίων της πόλης.

«Ήρθαμε για το κρασί, μείναμε για το φαγητό», έγραφε μία χρήστρια του trip advisor τον περασμένο Μάρτιο εκθειάζοντας τις ιδιαίτερες γεύσεις με ασιατικές πινελιές που προσέφερε το Tchin Tchin Wine Bar με αποτέλεσμα «αντί να πάρουμε ένα σνακ και να συνεχίσουμε, καταλήξαμε να τρώμε βραδινό».

«Σε μια πόλη γεμάτη από εξαιρετικές εμπειρίες στο κρασί, αυτό είναι ένα μέρος μοναδικό και ξεχωριστό», σημείωνε ένας Αμερικανός επισκέπτης από το Χιούστον του Τέξας πριν από περίπου δέκα μήνες, συμπληρώνοντας για την οικεία ατμόσφαιρα πως «είναι σαν να βρίσκεσαι σπίτι σου».

Διαφήμιζε τις πρώτες ύλες και το χειροποίητο

Κι αυτό ακριβώς προσπαθούσε να λανσάρει το Tchin Tchin Wine Bar, που αυτοπροσδιοριζόταν σταθερά ως «μια βιολογική, βιοδυναμική, φυσική μπουτίκ κρασιού στο Μπορντό».

«Η ιδέα μας είναι να συνεργαζόμαστε με αμπελώνες ποιότητας που καλλιεργούνται με βιολογικές πρακτικές και ελάχιστα πρόσθετα στην παραγωγή. Το wine bar προσφέρει χαλαρή ατμόσφαιρα για να απολαύσετε μια μάζωξη με νόστιμα σπιτικά τσιμπήματα», συμπλήρωνε το παραπάνω η περιγραφή στο facebook.

Διαφήμιζε ξεκάθαρα το  Tchin Tchin Wine Bar αυτή τη μοναδικότητα των πρώτων υλών και το γεγονός πως τα πιάτα ήταν, ως επί το πλείστον, χειροποίητα.

Εκ των φωτογραφιών φαίνεται ξεκάθαρα πως υπήρχαν ορεκτικά που σερβίρονταν σε αεροστεγή βαζάκια κι έβγαιναν ακολούθως στα τραπέζια για σερβίρισμα και κατανάλωση.

Από ένα τέτοιο με σαρδέλες εκτιμάται, όπως έγραφαν τα γαλλικά Μέσα από το πρωί της Πέμπτης, ότι δοκίμασαν οι πελάτες – τουρίστες που δηλητηριάστηκαν καταλήγοντας εκ των υστέρων μέχρι και στην εντατική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Είναι πολύ έντονες άλλωστε οι παρενέργειες της αλλαντίασης χωρίς ν’ αποκλείεται ο θάνατος.

Μεταξύ αυτών που προσεβλήθησαν ήταν η άτυχη Ελληνίδα και η οποία δυστυχώς δεν επιβίωσε. Το θύμα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των γονιών της στο Live News, εμφάνισε συμπτώματα το βράδυ της Κυριακής και την Τρίτη άφησε την τελευταία πνοή του, καθώς δεν του χορηγήθηκε η απαιτούμενη αντιτοξίνη προκειμένου να περιοριστεί η δράση της ουσίας και να μην πεθάνει.

Αντιθέτως ο σύζυγός της, που εισήχθη στην εντατική, διέφυγε τον κίνδυνο, παρότι αρχικά ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, και εντός των επόμενων ημερών προβλέπεται να μεταφερθεί σε κανονικό δωμάτιο προκειμένου να συνεχιστεί η νοσηλεία του.