Με τους παππούδες τους βρίσκονται τα δύο παιδιά ηλικίας 12 και 14 ετών, που από τη μία στιγμή στην άλλη έμειναν ορφανά, όταν ο 38χρονος πατέρας τους στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης πήρε μια καραμπίνα, σκότωσε την 42χρονη μητέρα τους και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday ο εισαγγελέας ανηλίκων θα αποφασίσει για το πού θα δοθεί η κηδεμονία τους, όπως ακόμη και το αν χρειαστεί να φιλοξενηθούν σε κάποια δομή ψυχολογικής υποστήριξης.

Το ανδρόγυνο είχε πάρει συναινετικό διαζύγιο, ενώ το δικαστήριο είχε αποφασίσει για τις ώρες και τις μέρες που ο πατέρας θα έβλεπε τα παιδιά. Όπως ανέφερε στο ThessToday άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του δράστη ο 38χρονος ζητούσε από το θύμα να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Ο δολοφόνος-αυτόχειρας σύμφωνα με τον μάρτυρα, είχε πάρει την καραμπίνα του πατέρα του με την πρόφαση να την καθαρίσει. «Έλεγε στον πατέρα του ότι θα την σκοτώσει. Την αγαπούσε τρελά» σημείωσε ο φίλος της οικογένειας.

Ο δράστης υπηρετούσε ως διοικητικός υπάλληλος στην υποδιεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών στη Νέα Ραιδεστό χωρίς όπλο καθώς του είχε αφαιρεθεί. Η αρμόδια υπηρεσία έκρινε πως έπρεπε να υπηρετεί άνευ όπλου λόγω προβλήματος στο χέρι του. Είχε, όμως, νόμιμα καραμπίνα στην κατοχή του.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν λίγο μετά τις 8 όταν ο 38χρονος αστυνομικός, κραδαίνοντας μια καραμπίνα, χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος στον 6ο όροφο και όταν η 42χρονη πρώην σύζυγος του άνοιξε την πόρτα αυτός την εκτέλεσε πυροβολώντας την στην κοιλιά. Στη συνέχεια έστρεψε την καραμπίνα στον εαυτό του δίνοντας τέλος στη ζωή του. Πριν το έγκλημα είχε πάει τα παιδιά του στο σχολείο.

Γείτονας ακούγοντας τους πυροβολισμούς ειδοποίησε την αστυνομία που άμεσα έφτασε στο σημείο αποκλείοντας στην περιοχή.

Κατά την άφιξη των αστυνομικών η γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο διάδρομο έξω από το διαμέρισμά της, ενώ κοντά της εντοπίστηκε επίσης νεκρός ο 38χρονος πρώην σύζυγός της.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Πρωινές ώρες σήμερα (12-09-2023) αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετέβησαν άμεσα στην περιοχή της Καλαμαριάς έπειτα από κλήση στο Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης σχετικά με πυροβολισμούς από προερχόμενους από το εσωτερικό πολυκατοικίας.

Κατά την άφιξη των αστυνομικών βρέθηκε νεκρή στο διάδρομο έξωθεν της εισόδου του διαμερίσματός της, 42χρονη ημεδαπή, ενώ πλησίον της εντοπίστηκε επίσης νεκρός, ο 38χρονος ημεδαπός πρώην σύζυγός της.

Όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, στο προαναφερόμενο σημείο, ο 38χρονος έβαλε με κυνηγετικό όπλο σε βάρος της 42χρονης τραυματίζοντάς τη θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και Ιατροδικαστής του Α.Π.Θ., ενώ Ψυχολόγοι του Κεντρικού Ιατρείου Θεσσαλονίκης συνέδραμαν παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη στα ανήλικα τέκνα τους. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».