Στη Θεσσαλονίκη για τις επόμενες τρείς ημέρες θα βρίσκεται ο Ν. Ανδρουλάκης. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ έχει και την ιδιότητα του βουλευτή της πόλης, και το στοίχημα του είναι διπλό. Είναι, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που θα μιλήσει στη ΔΕΘ, οφείλει να προβάλλει το δικό του σχέδιο για τη χώρα και από την άλλη ως βουλευτής να μεταδώσει το μήνυμα ότι η πόλη δεν θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση μετά την απόφαση του να κρατήσει την έδρα του Χ. Καστανίδη.

Την Τετάρτη το απόγευμα ο κ. Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με τη διοίκηση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), και νωρίτερα με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ και εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ από την ΕΡΤ3. Την Παρασκευή θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς της πόλης. Όπως μεταδίδεται από τη Χαριλάου Τρικούπη ο κ. Ανδρουλάκης «θα εμφανιστεί με συγκεκριμένες προτάσεις για το περιβάλλον, την οικονομία, την εργασία, την υγεία, το κόστος ζωής, τους νέους ανθρώπους». Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, την ερχόμενη Τρίτη θα δώσει, στην Αθήνα, την καθιερωμένη, εφ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου.

Ο Μητσοτάκης «εξασφάλισε τα εξασφαλισμένα»

Οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη στις συσκέψεις που κάνουν όλες αυτές τις ημέρες εκτιμούσαν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα επιχειρούσε, στο πλαίσιο των επικοινωνιακών κινήσεων που έχει σχεδιάσει για να αντιμετωπίσει τη δυσφορία που υπάρχει στην κοινή γνώμη για την εικόνα του κρατικού μηχανισμού, πρώτον, να μεταφέρει την ευθύνη στους υπουργούς του και δεύτερον, να εμφανιστεί ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την διασφάλιση της επόμενης μέρας για τους κατοίκους της Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο αυτό αντιμετωπίστηκαν οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη μετά την εξασφάλιση των 2,5 δις ευρώ για την αποκατάσταση της καταστροφής στον θεσσαλικό κάμπο, με την Χαριλάου Τρικούπη να επισημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης «εξασφάλισε τα εξασφαλισμένα».

«Όπως αποδείχθηκε σήμερα, η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση που πέτυχε ο κ. Μητσοτάκης, δεν είναι τίποτα παραπάνω από τα ευρωπαϊκά χρήματα που δικαιούνταν η χώρα μας έτσι κι αλλιώς» ανέφερε σε σχόλιο του, το γραφείο Τύπου του κόμματος και υπενθύμισε ότι αλλού είχε τεθεί ο κυβερνητικός πήχης. «Τις προηγούμενες ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου διακινούσε σενάρια ακόμα και για τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για την αποκατάσταση των καταστροφών στη Θεσσαλία». Η Χαριλάου Τρικούπη θέλησε, επίσης να υπογραμμίσει ότι «η νέα χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Αλληλεγγύης, στο οποίο ούτως ή άλλως έχουν πρόσβαση όλα τα κράτη μέλη όταν πλήττονται από φυσικές καταστροφές».

«Κόντρα» για τα κονδύλια του Ταμείου Συνοχής

Το ΠαΣοΚ, επεσήμανε ότι ένα μέρος του ποσού που εξασφαλίστηκε προέρχεται «από το Ταμείο Συνοχής για την περίοδο 2014-2020, κονδύλια που η «επιτελική» κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας, παρά την παράταση τριών ετών, δεν αξιοποίησε και θα χάνονταν στο τέλος του χρόνου». Ακολούθησε κόντρα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με τη Χαριλάου Τρικούπη να επιμένει ότι «τα 250 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020 «θα χάνονταν» με ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».