Στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τρίτης (12/9) η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα της Basket League.

Λογικό ήταν το ενδιαφέρον να στραφεί στο πότε θα διεξαχθούν τα δύο ντέρμπι μεταξύ του νταμπλούχου Ολυμπιακού και του ανανεωμένου Παναθηναϊκού, αφού πρόκειται γι’ αυτά που σε μεγάλο ποσοστό ορίζουν το πλεονέκτημα έδρας. Βέβαια εφέτος το format έχει αλλάξει και θα διεξαχθεί ένας επιπλέον γύρος μεταξύ των πρώτων έξι της κανονικής περιόδου, οπότε η κατάσταση θα είναι αρκετά πιο ρευστή πριν από τη διαδικασία των playoffs.

Όπως προέκυψε πάντως, το πρώτο συναπάντημα των «αιωνίων» θα συμβεί την 4η αγωνιστική (28-30 Οκτωβρίου) και το δεύτερο τη 15η αγωνιστική (20-22 Ιανουαρίου). Λογικά «ερυθρόλευκοι» θα φιλοξενήσουν τους «πράσινους» στο ΣΕΦ τη Δευτέρα 30/10, δεδομένου ότι προηγούνται αγώνες στην Euroleague, και οι «πράσινοι» τους «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ στις 22/1 για τον ίδιο λόγο.

Από τη στιγμή που, ως γνωστόν, στις 6 Οκτωβρίου οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα κάνουν παρέα πρεμιέρα για την Euroleague στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων και λίγες ημέρες πριν, στις 30 Οκτωβρίου, είναι πιθανό να έχουν συναντηθεί στον τελικό του Super Cup διεκδικώντας τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το σενάριο των τριών μονομαχιών σε διάστημα τριάντα ημερών δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί.

Η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος:

Απόλλων Πάτρας – Καρδίτσα
Άρης – Ολυμπιακός
ΑΕΚ – Λαύριο
Κολοσσός – Περιστέρι bwin
Παναθηναϊκός – Μαρούσι
ΠΑΟΚ – Προμηθέας