Σχολεία: Τι θα γίνει με τον αγιασμό στις πλημμυρισμένες περιοχές

Οι εισηγήσεις των δημάρχων και διευθυντών - Εκτιμήσεις για το κόστος των ζημιών στη Μαγνησία.

Την πιθανότητα να αναβληθεί για μία εβδομάδα ο αγιασμός στα σχολεία της Μαγνησίας, που έχουν πλημμυρίσει από την κακοκαιρία Daniel, εξέφρασε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

«Στις 12 η ώρα έχουμε τηλεδιάσκεψη με τους διευθυντές εισήγηση η δική τους όπως και των δημάρχων είναι να αναβληθεί για μια εβδομάδα ο αγιασμός, το πιθανότερο είναι ότι εκεί θα καταλήξουμε, αλλά μην το παίρνετε ως απόφαση» είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά.

«Οι καταστροφές στις υποδομές στο Πήλιο είναι τόσο μεγάλες που φοβόμαστε ότι όταν θα αποκαλυφθεί το μέγεθος της ζημιάς θα ξεπεράσει το μέγεθος της ζημιάς που έχει γίνει στο Βόλο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επισκεπτόμενη όσα σχολεία ήταν προσβάσιμα η κ. Μακρή διευκρίνισε « ότι καταστράφηκε όλος ο εξοπλισμός και αυτός ο εξοπλισμός είναι ένας πανάκριβος απαραίτητος εξοπλισμός για την εκπαίδευση των παιδιών».

Ερωτηθείσα ποιο πιστεύει ότι θα είναι ο κόστος των ζημιών στη Μαγνησία είπε: «Η εκτίμηση του δημάρχου του Βόλου είναι ότι μπορεί να αγγίζουν και το δισεκατομμύριο στη Μαγνησία. Δεν ξερω τι ζημιές γίνανε στην Καρδίτσα αλλά και εκεί οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες και εκεί έχουμε και ανθρώπους που αγνοούνται. Είναι πολλά τα μέτωπα, μεγάλη η αγωνία».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.