Κραυγή αγωνίας σε Τρίκαλα και Καρδίτσα: Εγκλωβισμένη έγκυος και ασθενής χωρίς οξυγόνο

Εκκλήσεις για φαγητό και νερό - Παραμένουν στις ταράτσες πολλοί κάτοικοι.

Οι περιπτώσεις εγκλωβισμένων ανθρώπων στη Θεσσαλία δεν έχουν τέλος. Κάτοικοι από χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων καλούν σε τηλεοπτικές εκπομπές και ζητούν βοήθεια για να σωθούν από τον μεγάλο όγκο νερού που έφερε η κακοκαιρία Daniel.

Κάτοικο του Κοσκινά στην Καρδίτσα μίλησε στο MEGA για την κατάσταση που επικρατεί τονίζοντας ότι ο πατέρας της έχει πνευμονοπάθεια και εδώ και δύο μέρες είναι χωρίς οξυγόνο.

«Έχουμε στείλει πολλά μηνύματα, δεν έχει βρεθεί κανένας να προσεγγίσει το χωριό. Κάνουμε έκκληση βοήθειας σε ανθρώπους που είναι στο χωριό, έχω τον μπαμπά μου με πνευμονοπάθεια δύο μέρες χωρίς οξυγόνο. Το χωριό είναι κοντά στη Μεταμόρφωση, είναι 8 χλμ. από τα Παλαμά. Άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι σε ταράτσες, έχουν γκρεμιστεί σπίτια γύρω. Οι γονείς μου είναι εγκλωβισμένοι με 35 ακόμα άτομα σε βεράντα διώροφου σπιτιού. Τα ελικόπτερα δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο, δεν είναι προσβάσιμο το σημείο, δεν μπορεί κανείς να τους πάρει. Είναι χωρίς νερό και ρεύμα, δεν ξέρουμε τι γίνεται», είπε αρχικά η κ. Ματίνα.

«Μας είπαν ότι δεν έχει έκταση το σημείο για να προσγειωθεί το ελικόπτερο και να πάρει κόσμο. Από χθες δεν έχω επικοινωνήσει με τους δικούς μου, ξέρω ότι έχουν βυθιστεί σπίτια, έχουν πέσει σπίτια. Δεν γίνεται να μην μας ενημερώνει κανείς. Κάνεις δεν έχει φύγει από το χωριό, δεν έχουμε ενημέρωση. Ένα 24ωρο τώρα δεν έχει προσεγγίσει κανείς στο χωριό, είναι απάντηση αυτή; Δεν μπορώ να δεχθώ αυτή την απάντηση, είναι επιτακτική ανάγκη να φύγουν οι άνθρωποι από το χωριό» συμπλήρωσε.

Εγκλωβισμένη έγκυος στα Τρίκαλα

Η κ. Δήμητρα απηύθυνε έκκληση μέσω του MEGA για τον απεγκλωβισμό της ανιψιάς της στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων, η οποία είναι έγκυος και έχει ένα παιδί 1,5 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα βρίσκεται πάνω στην ταράτσα του διώροφου σπιτιού της, ενώ στην περιοχή υπάρχει διακοπή ρεύματος και νερού. «Κάνω έκκληση, ζητώ να τους σώσουνε, έστω με βάρκα, ελικόπτερο ή οτιδήποτε» ήταν η κραυγή αγωνίας της θείας της.

«Ελάτε να μας δώσετε νερό και φαγητό»

Όπως είπε στο MEGA ο Κώστας Χατζής, κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας, είχαν απευθύνει έκκληση νωρίς το πρωί της Πέμπτης, με τις δυνάμεις να καταφέρνουν να προσεγγίζουν την περιοχή γύρω στις 10:00 το βράδυ.

«Μετά από πόσα τηλεφωνήματα, πόσες εκκλήσεις στα κανάλια και στα social media, έφτασαν μετά από 16 ώρες. Νερό και φαγητό δεν έφερε κανένας ακόμα. Σπίτια και αποθήκες έχουν πέσει, οι άνθρωποι δεν έχουν φάρμακα».

Ο κ. Χατζής θα επιχειρήσει να εγκαταλείψει το σημείο που βρίσκεται και να πάρει μία βάρκα, ώστε να μεταφέρει φαγητό στους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι. Ακόμη, έκανε έκκληση στους διασώστες να μοιράσουν πόσιμο νερό, διότι η κατάσταση για τους κατοίκους του Παλαμά είναι απελπιστική.

«Ελάτε να μας δώσετε νερό και φαγητό, δεν ζητάμε κάτι άλλο», είπε. Σύμφωνα με όσα είπε οι διασώστες τού ανέφεραν ότι προτεραιότητά τους ήταν να σώσουν ανθρώπινες ζωές, ενώ η παροχή νερού και φαγητού ερχόταν σε δεύτερη μοίρα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.