Στον Βόλο είχαν στείλει παλαιότερα ένα ελικόπτερο Augusta Bell, όχι και τόσο σύγχρονο, με τριμελές πλήρωμα ώστε εάν συμβεί κάτι να βοηθούσε στην έρευνα και στη διάσωση. Όταν το έστειλε στο Βόλο η Πολεμική Αεροπορία, δεν υπήρχαν ούτε πλημμύρες ούτε φωτιές όπως αναφέρει ο Βηματοδότης. Απλώς εάν συνέβαινε στην περιοχή κάποιο ατύχημα με μαχητικό αεροσκάφος να «έτρεχε» το ελικόπτερο να σώσει ζωές. Χθες λοιπόν «επιστρατεύθηκε» για να σώσει πλημμυροπαθείς.

Σε μια πτήση του πάνω από το χωριό Κοσκινιά Καρδίτσας, οι πιλότοι του πρόσεξαν σε μια ταράτσα ένα παιδάκι που ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια. Το νερό είχε φθάσει σχεδόν έως την ταράτσα. Περίπου δύο μέτρα. Χωρίς χρονοτριβή οι πιλότοι κατέβασαν το καλάθι διάσωσης με ένα συρματένιο σχοινί. Μαζί με το παιδί ήταν και η γιαγιά του. Μπήκαν και οι δύο στο καλάθι και σε λιγότερο από πέντε λεπτά το πλήρωμα του έδινε τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βηματοδότη ήταν ένα παιδάκι που όντως κινδύνευε η υγεία του, ήταν διαβητικό και χρειαζόταν επειγόντως φροντίδα.

Το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας έπραξε το καθήκον του. Στην Αγία Τριάδα, ένα άλλο ελικόπτερο, αυτή τη φορά Super Puma διάσωσε έναν πατέρα μαζί με τον μικρό γιο του που είχαν ανέβει στην ταράτσα για να σωθούν.