Τεράστιες καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel και στο Πήλιο όπου οι κάτοικοι με το πρώτο φως της ημέρας προσπαθούν να απομακρύνουν τις λάσπες και τα φερτά υλικά από τις περιουσίες τους.

Την ίδια ώρα δεκάδες είναι οι τουρίστες που έχουν εγκλωβιστεί στο Πήλιο καθώς οι ορμητικοί χείμαρροί παρέσυραν ή κατέστρεψαν τα αυτοκίνητά τους.

Οι εικόνες βιβλικής καταστροφής, μιλάνε από μόνες τους.  Αυτοκίνητα διαλυμένα το ένα πάνω στο άλλο, πεζοδρόμια που έχουν καταστραφεί, δρόμοι που έχουν υποχωρήσει, βάρκες που έχουν παρασυρθεί στη μέση του δρόμου και κορμοί και κλαδιά δέντρων που βρίσκονται διάσπαρτα παντού.

«Η καταστροφή στον Πλατανιά είναι πάρα πολύ μεγάλη» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ, κάτοικος, αποκαλύπτοντας ότι πάνω από 50 αυτοκίνητα έχουν καταλήξει στη θάλασσα, τα περισσότερα εκ των οποίων ανήκαν σε τουρίστες.

Η γέφυρα στον παραλιακό δρόμο έχει καταρρεύσει και τμήμα της έχει βυθιστεί στα λασπόνερα. «Συνεχίζουμε την πορεία με τον Αντώνη Βαφειάδη και τον Κώστα Κοτζαμάνη στο σπίτι – σύμβολο της καταστροφής όλης της Μαγνησίας, που είναι αυτή η οικοδομή, η οποία γέρνει και πατάει στην οροφή ενός λεωφορείου», ανέφερε δείχνοντας την τριώροφη κατοικία που γέρνει καθώς το νερό παρέσυρε το χώμα γύρω από τα θεμέλια προκαλώντας την καταστροφή. Όσο για το λεωφορείο που σφήνωσε κάτω από το μπαλκόνι του ισογείου, σταθεροποιώντας το προσωρινά, αποκάλυψε ότι δεν ήταν πλάι του σταθμευμένο αλλά παρασύρθηκε εκεί από τη δύναμη του νερού την ώρα που χτυπούσε την περιοχή η κακοκαιρία «Daniel».