«Αισθανόμαστε σαν να είμαστε μικροί… Καλλιάνοι. Αντί να λέμε κάτι πολιτικό, μια λύση για όσα γίνονται, λέμε τον…καιρό». Αυτή είναι η επισήμανση – αγωνία ορισμένων βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι απολογούνται καθημερινά γύρω από κυβερνητικές αποφάσεις στα θέματα διαχείρισης της καθημερινότητας προβάλλοντας ως επιχείρημα τη μια τον πρωτοφανή καύσωνα, την άλλη την υπερβολική νεροποντή. Παρά ταύτα, όπως ομολογούν, «η αδυναμία του κράτους είναι προφανής», όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Σε κάθε περίπτωση μαθαίνουμε πως ουκ ολίγοι πιέζουν για αλλαγή αφηγήματος. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη πως «δεν μπορεί διαρκώς η κλιματική αλλαγή να αποτελεί δικαιολογία» ενώ και ο Δημήτρης Μαρκοπουλος τόνισε πως «η κυβέρνηση χρειάζεται επανεκκίνηση (restart)», σημειώνει η ίδια πηγή.

Ο τελευταίος μάλιστα ως Πειραιώτης ήταν εκείνος που πρώτος έθεσε με τρόπο σκληρό τις ευθύνες του Attica Group στη δολοφονία του 36χρονου λέγοντας πως «οι μεγάλες εταιρείες έχουν και μεγάλες κοινωνικές ευθύνες».

Την πιο έντονη κριτική όμως σας την άφησα προς το τέλος, αφού δεν είναι λίγοι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που λένε στις μεταξύ τους συζητήσεις ότι «οι κυβερνητικές αστοχίες φαίνεται να δημιουργούν και κάτι παραπάνω: μεγάλωμα των αποστάσεων μεταξύ της κοινοβουλευτικής ομάδας και της κυβέρνησης».