Τον πληρεξούσιο δικηγόρο του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, υποδέχθηκαν την Παρασκευή (8/9) μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών συζητώντας για την πορεία της υπόθεσης.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, ο νομικός Σύμβουλος της Ολομέλειας, Λάμπρος Αντωνίου, και ο δικηγόρος Αθηνών Άρης Κατσαλίδας.

Ο Εουγκέν Γκιζάρι έδωσε αναλυτικά στοιχεία για τη συνεχιζόμενη προφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη και τα όσα πρόκειται ν’ ακολουθήσουν στο μέλλον.

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Βερβεσός εξέφρασε τη συμπαράσταση του δικηγορικού σώματος στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας από τη στιγμή που παραβιάζονται οι θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου και της δίκαιης δίκης. Επεσήμανε επίσης την ανάγκη προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων της αναγνωρισμένης ελληνικής μειονότητας.

Κατόπιν ενημέρωσε τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Φρέντι Μπελέρη για την πρόσφατη απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία αντιπροσωπεία της Ολομέλειας θα παρασταθεί κατά τη συζήτηση της εκ νέου επανεξέτασης της προφυλάκισής του.