Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel, με τον τραγικό απολογισμό να γράφει 6 νεκρούς και εκατοντάδες εγκλωβισμένους.

Στο χωριό Πεδινό, κοντά στον Παλαμά Καρδίτσας, σύμφωνα με πληροφορίες 400 κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι.

Η τιτάνια προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό των πολιτών θα συνεχιστεί και την νύκτα. Σύμφωνα με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, οι διασώστες και οι λέμβοι διάσωσης και όλα τα διαθέσιμα μέσα με τεχνητό φωτισμό, θα συνεχίσουν σπίτι-σπίτι τους απεγκλωβισμούς και θα επιχειρούν στα εγκλωβισμένα χωριά.

Όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας, 67 πολίτες έχουν διασωθεί από αέρος, ενώ θα μοιραστεί φαγητό και νερό σε 24 οικισμούς. Ειδικότερα, από τους 67 διασωθέντες, 25 προέρχονται από τη Μεταμόρφωση Παλαμά Καρδίτσας, 27 άτομα και ένα μωρό από την Αγία Τριάδα Παλαμά και 14 από την ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, 6.284 κλήσεις έχει λάβει το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί 1.791.


Νωρίτερα, τουριστικό σκάφος προχώρησε στον απεγκλωβισμό 185 ατόμων από τις παραλίες Μικρό,Πλατανιάς και Χόρτο νομού Μαγνησίας υπο την εποπτεία πλωτού λιμενικού και υπό τον συντονισμό του Ενιαίο Κέντρου Επιχειρήσεων Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας.

Επίσης, από την παραλία Μηλίνα έχουν απεγκλωβιστεί 24 άτομα από δύο πλωτά του λιμενικού. Ολα τα άτομα μεταφέρονται στο λιμάνι του Βόλου. Στο λιμάνι του Βόλου αναμένεται να καταπλεύσει και το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού 090. Επιπλέον η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών απεγκλώβισε και μία ηλικιωμένη γυναίκα από το χωριό Αγ.Τριάδα

Οι καταστροφές στο Πήλιο ανυπολόγιστες. Περιουσίες θάφτηκαν σε νερά και λάσπες.

«Δεν ξέρω αν θα ζήσουν μέχρι το πρωί»

«Βγάλαμε μικρά παιδιά από το σπίτι, 6 και 8 χρόνων, πήγαμε απεγκλωβίσαμε ηλικιωμένους με κινητικά προβλήματα», είπε κάτοικος Παλαμά Καρδίτσας, ο οποίος μαζί με άλλους συγχωριανούς του είναι στη στέγη ενός σπιτιού και περιμένουν να απεγκλωβιστούν.

«Από τις 04.00 το πρωί μέχρι τις 16.00 το απόγευμα ακούσαμε το πρώτο ελικόπτερο να πετάει. Ήταν κάποιος που ήρθε να δει, όχι να κάνει κάτι. Έχουμε ανθρώπους που δεν ξέρω αν θα ζήσουν μέχρι το πρωί» είπε ο ίδιος μιλώντας στο Mega.

Τα 20 άτομα που βρίσκονται στην ταράτσα του κτιρίου δεν έχουν νερό και φαγητό. «Έχω 5 ντομάτες σάπιες και τις φυλάω σαν κόρη οφθαλμού. Πίνουμε ένα ποτήρι νερό 4 άτομα».

Όπως τόνισε, οι στιγμές είναι τραγικές, με τους εγκλωβισμένους πολίτες να περιμένουν τη συνδρομή των Αρχών για τη διάσωσή τους.