Φόβοι ότι κάτοικοι θα πνιγούν μέσα στα πλημμυρισμένα σπίτια τους εξέφρασε ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου. Η Καρδίτσα δοκιμάζεται από την κακοκαιρία Daniel, με τα πάντα να βρίσκονται κάτω από το νερό και τον στρατό να επιχειρεί με όποιο μέσο –λέμβους και ερπυστριοφόρα– να βγάλει ζωντανούς τους κατοίκους από πλημμυρισμένα σπίτια.

«Σήμερα ο δήμος Παλαμά έβαλε τελεία, ο δήμος Παλαμά πέθανε, είναι αβοήθητος, κανένα χέρι βοηθείας. Το ύψος του νερού φτάνει τουλάχιστον το 1,5 μέτρο. Ο κόσμος είναι εγκλωβισμένος μέσα. Θα έχουμε πνιγμούς. Έχω κάνει κλήσεις παντού και δυστυχώς, κανένας δεν έρχεται» είπε ο δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου, μιλώντας στην ΣΚΑΪ.

«Μας είπαν θα έρθουν βάρκες από την ΕΜΑΚ. Αυτές οι βάρκες είναι πλαστικές, βάζει έναν άνθρωπο και τον κουβαλάει με το χέρι. Πού να πάνε με τόσο νερό; Δεκάδες κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι. Σίγουρα δεν είναι καλά στην υγεία τους, πώς να είναι καλά στην υγεία τους; Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πνιγμούς. Από χθες έχω ζητήσει ελικόπτερο, ειναι 35 άτομα εγκλωβισμένα σε ένα χωριό, σε 10 τετραγωνικά. στην Αστρίτσα, έχω κάνει από χθες έκκληση για ελικόπτερο. Αυτοί οι άνθρωποι θα πνιγούν. Στη Μεταμόρφωση οι κάτοικοι είναι πάνω στις ταράτσες και στις στέγες των σπιτιών. Τι να πω στον κόσμο που με παίρνει τηλέφωνο; Τους κοροιδεύω» πρόσθεσε.

«Ένα χωριό σβήνει από τον χάρτη

Δραματική είναι και  η εικόνα που μεταφέρει μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο κοινοτάρχης Βλοχού Παλαμά, Γιάννης Κούκας. «Βρεθήκαμε από τη μια στιγμή στην άλλη, χωρίς σπίτια, χωρίς τίποτα. Το νερό ήρθε με τέτοια ορμή, προσπαθούμε να σωθούμε, δεν γινόταν τίποτα, το χωριό μου καταστράφηκε. Ο Βλοχός τελείωσε, ένα χωριό σβήνει από τον χάρτη, έτσι απλά. Τα σπίτια δεν φαίνονται, δεν υπάρχουν σπίτια, υπάρχουν πυραμίδες. Μόνο οι στέγες» λέει.

Ο κ. Κούκας σημείωσε ότι σε μια εκκλησία στο βουνό είναι εγκλωβισμένα 90 άτομα ενώ τονίζει πως από τον Ιανό και μετά δεν έχει γίνει καμιά οχύρωση παρά τα χρήματα που έπεσαν στο νομό.