Δραματική διάσωση παιδιού με super puma στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας – 6 αγνοούμενοι

Ώρες αγωνίας στα χωριά της Θεσσαλίας καθώς το νερό έχει καλύψει τα πάντα - Με βάρκες και ελικόπτερα απομακρύνονται οι εγκλωβισμένοι κάτοικοι - Δείτε βίντεο.

Δύσκολες ώρες βιώνει η Αγία Τριάδα Καρδίτσας όπως και τα γειτονικά χωριά του νομού όπως και των Τρικάλων (Προάστιο, Παλαμάς, Μεγάλα Καλύβια και Καλογριανά) μετά την κακοκαιρία Daniel που έχει μετατρέψει ολόκληρο τον θεσσαλικό κάμπο σε λίμνη. Ήδη τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ έξι είναι οι αγνοούμενοι και δεκάδες οι εγκλωβισμένοι. Σε εξέλιξη είναι οι επιχειρήσεις διάσωσης τις οποίες έχουν αναλάβει με κάθε διαθέσιμο μέσο οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Πολιτική Προστασία.

Συγκλονιστική είναι η προσπάθεια για τη διάσωση ενός πατέρας με το παιδί του, με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής στην Αγία Τριάδα , καθώς το σπίτι τους είχε καλυφθεί από νερό.

Ενεργοποιήθηκε το σύστημα Κοπέρνικος για την αποτύπωση εικόνων των πλημμυρών

To ευρωπαϊκό σύστημα «Κοπέρνικος» ενεργοποιήθηκε έτσι ώστε να καταγραφούν οι περιοχές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες και ειδικότερα, η Θεσσαλία, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για τη διαχείρισης κρίσεων, Μπάλας Ουζβάρι ερωτηθείς σχετικά.

«Δυστυχώς πηγαίνουμε από τη μία φυσική καταστροφή στην άλλη στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά δεν είναι οι φωτιές , αλλά πλημμύρες. Παρακολουθούμε πολύ στενά. Λάβαμε αίτημα από την Ελλάδα για την ενεργοποίηση του συστήματος «Κοπέρνικος». Αυτό έγινε πριν από δύο ημέρες και φυσικά παρέχουμε δορυφορικές εικόνες έτσι ώστε να μπορέσουν οι αρχές να καταγράψουν την περιοχή που επλήγη από τις πλημμύρες και εδώ αναφέρομαι στην Θεσσαλία» σημείωσε. Τόνισε τέλος ότι θα υπάρξει επιπλέον βοήθεια εάν χρειαστεί.

Πότε αναμένεται υποχώρηση της κακοκαιρίας

Σταδιακή υποχώρηση θα παρουσιάσει σήμερα η κακοκαιρία Daniel, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Σήμερα αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, στο Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο, οι οποίες όμως βαθμιαία θα εξασθενήσουν και έως το βράδυ θα περιοριστούν σημαντικά.

Τα φαινόμενα έως το απόγευμα θα είναι κατά τόπους έντονα σε δυτική Μακεδονία (Γρεβενά), Θεσσαλία (Μαγνησία, Καρδίτσα, Τρίκαλα) και Στερεά Ελλάδα (Φθιώτιδα, Ευρυτανία).

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για σήμερα υποβαθμίζεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ σημαντική).


Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.