Δύο ήταν οι βασικοί λόγοι για τους οποίους αποφασίστηκε να αναβληθεί η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, η ομιλία του στα εγκαίνια της εφετινής ΔΕΘ και η συνέντευξη Τύπου, το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Ο πρώτος λόγος ήταν η διαπίστωση ότι οι έκτακτες συνθήκες και η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη Θεσσαλία εξ αιτίας των πλημμυρών, στην ουσία ακυρώνουν και ματαιώνουν κάθε πολιτικό μήνυμα οραματικού χαρακτήρα στην παρούσα συγκυρία.

Όπως εκτιμήθηκε, η προοπτική να παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένα σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της χώρας, τη στιγμή κατά την οποία τεράστιες εκτάσεις, πόλεις και χωριά είναι βυθισμένα στα λασπόνερα, δεν θα ήταν άκυρο μόνο από επικοινωνιακής άποψης, αλλά και από πολιτικής.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι κρίθηκε επείγον το να μεταβεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός στις πληγείσες περιοχές. Είναι χαρακτηριστικό της συγκυρίας, ότι εν όψει της ΔΕΘ είχε προγραμματιστεί να μεταβεί πριν από το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην περιοχή του Έβρου, όπου συντελέστηκε η τεράστια καταστροφή με την πρόσφατη πυρκαγιά, όμως τα όσα μεσολάβησαν, κατέστησαν την μετάβαση του στη Θεσσαλία σε κυρίαρχη προτεραιότητα.

Εν όψει αυτών, οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου και οι επικοινωνίες με συναρμόδιους υπουργούς είναι συνεχείς, προκειμένου να αξιολογηθεί η έκταση των καταστροφών και να εξευρεθούν μέσα και πόροι για την αποκατάσταση τους.