Περίπου 110 κάτοικοι και τουρίστες είναι εγκλωβισμένοι στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Την είδηση έκανε γνωστή το Meteo, λέγοντας ότι οι εν λόγω πολίτες παραμένουν εγκλωβισμένοι, μαζί και τα οχήματά τους.

Όπως φαίνεται σε βίντεο από κάτοικο της περιοχής, τα ορμητικά νερά έχουν αρχίσει να καλύπτουν τα αυτοκίνητα.

Σε άλλο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτοκίνητο φαίνεται να παρασύρεται μέσα στην Θάλασσα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook o αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Βασίλης Καραουλάνης υπογραμμίζει ότι: «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου, έχουν σπάσει τα ποτάμια και έχουν μπει μέσα στα ξενοδοχεία και η στάθμη ανεβαίνει επικίνδυνα μέσα σε αυτά, πάνω από 1.5 μέτρο, που έχουν κόσμο τουρίστες, μέσα τεράστια ζημιά, κομμένα τηλέφωνα και ρεύμα, παρακαλώ ειδοποιήστε την πυροσβεστική, άμεση ανάγκη να ανέβουν επάνω, τεράστιες καταστροφές…».

«Lockdown» στον Βόλο

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε απαγόρευση της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου λόγω της κακοκαιρίας.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οδηγοί εγλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, ενώ κάτοικοι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας νερού και ζητούν απελπισμένοι βοήθεια.

Η επέλαση της κακοκαιρίας οδήγησε επίσης στη διακοπή των δρομολογίων των τρένων στη γραμμή Λάρισα – Βόλος – Λάρισα, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, σε βίντεο στο Facebook, φώναζε στους οδηγούς να επιστρέψουν στα σπίτια τους, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση θα γίνει χειρότερη.

«Πού πάνε όλοι αυτοί; Είναι για τρέλα αυτό που συμβαίνει. 100 φορές το είπαμε. Κάνω έκκληση σε όλο τον κόσμο μην κυκλοφοράτε. Από χθες τα λέμε, προέχει η ασφάλεια των ανθρώπων δεν μπορούν να βγουν τα μηχνήματα έξω. Πού πάτε ρε άνθρωποι, είναι για τρέλα, πού πάτε ρε σεις. Κοίτα που είναι το νερό» ανέφερε. «Κοιτάξτε πού είναι το νερό. Δεν ακούτε, πού πάτε όλοι εσείς;

Από χθες σας λέμε, θα σπάσουν τα ποτάμια, ξέρετε τι νερό έρχεται; Πηγαίνετε στα σπίτια σας» πρόσθεσε ο Αχιλλέας Μπέος.

Παράλληλα, λόγω του τεράστιου όγκου νερού, έσπασε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας με αποτέλεσμα τα νερά να βγαίνουν από την κοίτη και να χύνονται στους γύρω δρόμους.

Νεκρός κτηνοτρόφος στον Βόλο

Την ίδα ώρα, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην περιοχή του Άνω Βόλου, ενώ αναζητείται και ένας 42χρονος που παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το θύμα είναι ηλικιωμένος, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο. Ο τοίχος υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, την ώρα που προσπαθούσε μέσα στην κακοκαιρία να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.