«Μεγάλη αναταραχή – υπέροχη κατάσταση». Αυτή τη ρήση ενδεχομένως να είχε στο μυαλό του ο Παύλος Πολάκης, ο εμβληματικός υποστηρικτής της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως γράφει ο «ΒΗΜΑτοδότης» σε μια υποτονική, στα όρια του… χασμουρητού, προεκλογική καμπάνια των επίδοξων διαδόχων του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η επικοινωνιακή αίσθηση της εισόδου στην κούρσα του άγνωστου μέχρι πρότινος Στέφανου Κασσελάκη αν μη τι άλλο πυροδότησε ένα ευρύτερο ενδιαφέρον.

Ταυτόχρονα, όμως, διήγειρε τα εσωκομματικά αντανακλαστικά παλαιότερων και νεότερων, που βλέπουν ως απολιτίκ και στα όρια του lifestyle τη συμμετοχή του εξ Αμερικής ορμώμενου 35χρονου επιχειρηματία με καταγωγή από τα Χανιά, που φιλοδοξεί να τα αλλάξει όλα σε ένα κόμμα το οποίο αναζητεί εναγωνίως να βρει τον εαυτό του μετά την εκλογική συντριβή του Ιουνίου.

Το πόσο μπορεί να ανατρέψει η υποψηφιότητα Κασσελάκη τους συσχετισμούς δυνάμεων μεταξύ των διεκδικητών της ηγεσίας θα φανεί στην κάλπη της 10ης Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, δίχως αμφιβολία, ταράσσει τα λιμνάζοντα ύδατα στο εσωτερικό του κόμματος και σίγουρα ανακατεύει – τουλάχιστον επικοινωνιακά – την εσωκομματική «τράπουλα», καταδεικνύοντας παράλληλα το έλλειμμα «πυξίδας» και αμηχανίας που υπάρχει στη μετά Τσίπρα εποχή.

Η υποψηφιότητα Κασσελάκη έχει όμως και άλλη μια, λιγότερο εμφανή, πτυχή: είναι η «εκδίκηση» του «αψύ Σφακιανού», ο οποίος στηρίζει την υποψηφιότητά του κόντρα στο κομματικό συλλογικό υποσυνείδητο και στις πολιτικο-ιδεολογικές αναφορές των υποψήφιων αρχηγών για τον ΣΥΡΙΖΑ «του μέλλοντος». «Μεγάλη αναταραχή – υπέροχη κατάσταση» που έλεγε και ο… Μάο, καταλήγει η ίδια πηγή.