Η Καρίνα Λογοθέτη σπούδασε Φωτογραφία και Οπτικοακουστικές Τέχνες, και στην πορεία Σκηνοθεσία. Έχει σκηνοθετήσει 5 μικρού μήκους ταινίες καθώς εργάζεται ως script supervisor στον χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και ως φωτογράφος μόδας. Τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Λος Άντζελες όπου ήταν παραγωγός του Discovery Days Lab του LAGFF.

Τι σας κινητοποιεί να γυρίσετε μια ταινία μικρού μήκους σήμερα;

Παρόλο που οι μικρού μήκους σπανίως επιφέρουν κέρδη, είναι ένας μαγικός τρόπος να ειπωθεί μια ολοκληρωμένη ιστορία σε σύντομη μορφή, πιο εύκολα και γρήγορα απ’ότι να γυριστεί μια μεγάλου.

Πώς βλέπετε το σύγχρονο ελληνικό σινεμά και τι θα θέλατε να δείτε περισσότερο να συμβαίνει;

Θαυμάζω το σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο που διαπρέπει στα φεστιβάλ. Προσωπικά, θα ήθελα να δω να συμβαίνουν περισσότερες καλές κωμωδίες!

Μπορεί ένας νέος σκηνοθέτης να βιοποριστεί αποκλειστικά από τη σκηνοθεσία σήμερα στην Ελλάδα; Και αν όχι, θεωρείτε ότι αυτό είναι αποθαρρυντικό;

Σαν σκηνοθέτης βιοπορίζεσαι κυρίως από τις διαφημίσεις. Δε θεωρώ πως είναι αποθαρρυντικό αν ο άνθρωπος που αποφασίσει να ασχοληθεί με το επάγγελμα είναι ανοιχτός και υπάρχει διάθεση να εργάζεται και σε άλλα πόστα του χώρου ή/και σε άλλο επάγγελμα παράλληλα. Θέλει επιμονή και υπομονή!