Σε αγώνας δρόμου μετ’ εμποδίων εξελίχθηκε η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μία η κατάθεση της αίτησης έγινε λίγο πριν από την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου του κόμματος, το πρωί του Σαββάτου (2/9), και από την άλλη χρειάστηκαν δύο εκ των υστέρων διορθώσεις στη λίστα των τριάντα υπογραφών που είχαν αρχικά δημοσιευτεί.

Για την αντικατάσταση ενημέρωσε εκ του προεδρείου η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στο φινάλε της διαδικασίας. Όπως ανέφερε προέκυψε ένα διαδικαστικό ζήτημα το οποίο διευθετήθηκε πάραυτα.

Αντί της υπογραφής της Κλειούς Αγγουράκη μπήκε αυτή του Γιάννη Βουλγαράκη και αντί της υπογραφής της Γεωργίας Ρανέλα μπήκε αυτή της Άννας Κωνσταντινίδου.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου ήταν αυτή που είχε διαβάσει τη λίστα με τα τριάντα ονόματα προτού πάρουν τον λόγο οι ομιλητές του Συνεδρίου.

Τη στιγμή που πήρε ξανά τον λόγο προκειμένου να επισημάνει τις δύο αντικαταστάσεις, ακούστηκαν ενστάσεις και φωνές από κάποιους συνέδρους που βρίσκονταν στην πλατεία του θεάτρου.

Ωστόσο όπως διευκρίνισε ήταν ένα τυπικό θέμα που τακτοποιήθηκε.