Αλλάζει εντελώς το σκηνικό του καιρού από Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, με το καλοκαίρι να δίνει τη θέση του σε ένα μίνι φθινόπωρο, με καταιγίδες και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.

Και ενώ η βροχή θα ήταν ίσως η λύση για να σβήσει το πύρινο μέτωπο του Έβρου, που καίει για 14η μέρα, κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, καθώς σύμφωνα με το meteo, θα βρέχει σε όλη την Ελλάδα, με τον Έβρο να είναι από τις ελάχιστες περιοχές που αυτό δεν θα συμβεί.

«Από το συνολικό ύψος βροχής σε χιλιοστά που προβλέπει το αριθμητικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr μέχρι την Τρίτη 5/9, φαίνεται ότι η περιοχή του Έβρου θα είναι από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας μας που δεν θα δεχθεί βροχοπτώσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά το meteo στο Twitter.

«Θα θυμήσει προχωρημένο φθινόπωρο»

Τα χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας περιέγραψε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. «Από τις αρχές της άλλης εβδομάδας, δηλαδή τη Δευτέρα και στη συνέχεια, περιμένουμε μια ιδιαίτερα σημαντική κακοκαιρία. Θα θυμίσει ο καιρός προχωρημένο φθινόπωρο, δηλαδή Οκτώβριο – Νοέμβριο. Θα έχουμε πολλές βροχές, επικίνδυνες βροχές, δεν αποκλείεται να έχουμε και πλημμυρικά επεισόδια. Η θερμοκρασία θα πέσει κατακόρυφα. Θα χτυπήσει ολόκληρη τη χώρα. Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα ξεκινήσει από τα Βαλκάνια και θα καταλήξει προς τα νοτιότερα τμήματα του Ιονίου» είπε στο OPEN.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη ο καιρός θα επανέλθει σε φυσιολογικές συνθήκες. «Απλά να πούμε ότι είναι μια εποχή που είναι πολύ θερμές οι θάλασσές μας και άρα σίγουρα τα φαινόμενα που θα προκύψουν θα είναι αρκετά επικίνδυνα» ανέφερε.