Γιατί ο Κασσελάκης γράφει το όνομά του με δύο «σίγμα»

Τι είναι αυτό που ώθησε την οικογένεια Κασσελάκη να προσθέσει ένα «σίγμα» στο επίθετό της;

O κάθε ένας δικαιούται να γράφει το όνομά του όπως θέλει. Ποιος άραγε μπορεί να του το απαγορεύσει; Και εάν δεν του αρέσει το όνομα που επέλεξαν άλλοι για αυτόν, ο νόμος του δίνει πάλι το δικαίωμα να το αλλάξει όπως επιθυμεί. Έτσι για παράδειγμα ο Γιάνης Βαρουφάκης θέλει να γράφεται το όνομά του με ένα «ν», ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει το όνομά του με δύο σίγμα. Τι ακριβώς συμβαίνει αναρωτιέται ο Βηματοδότης; Τι είναι αυτό που ώθησε την οικογένεια Κασσελάκη να προσθέσει ένα «σίγμα» στο επίθετό της;

Μαθαίνω λοιπόν ότι το έκανε αυτό για να… ξεχωρίζει στα Χανιά. Υπάρχουν και άλλες τρεις οικογένειες με το επίθετο Κασελάκης (με ένα σίγμα όμως) και για να κάνει τη διαφορά οι Κασσελάκηδες (large άνθρωποι) πρόσθεσαν ακόμα ένα σίγμα.

Δύο σίγμα όμως είχε και το όνομα του αείμνηστου προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου. Αλλά ο Πρόεδρος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έβαλε ένα σίγμα παραπάνω όχι για να ξεχωρίζει, αλλά για επαγγελματικούς και πολιτικούς λόγους. Εάν το όνομά του γραφόταν με ένα σίγμα, τότε οι Εγγλέζοι θα τον πρόφεραν «Tasos» (δηλαδή… «Τάζος»), κάτι που δεν άρεσε στον τότε Πρόεδρο της Κύπρου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.