Σειρά συναντήσεων θα έχουν εντός του Σεπτεμβρίου οι ελληνικές και οι τουρκικές Αρχές. Η αρχή θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών με μεταβαίνει στην Άγκυρα προσκεκλημένος του Τούρκου ομολόγου του.

Στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες των συνομιλιών που έχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Επίσης, όπως ανέφεραν σήμερα, Παρασκευή, τουρκικά ΜΜΕ  εντός του Σεπτεμβρίου θα βρεθεί στην Αθήνα ο Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ. Ο κ. Γκιουλέρ θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του για το μεταναστευτικό αλλά και για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν επιβεβαιώνουν για την ώρα ότι υπάρχει σχετική πρόσκληση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γκιουλέρ είναι καλός γνώστης των ελληνοτουρκικών σχέσεων καθώς έχει διατελέσει αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.  Ο ίδιος χαίρει της εμπιστοσύνης του Τούρκου Προέδρου που τον αναβάθμισε μετά τις εκλογές ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κρίσιμος θεωρείται ο ρόλος του στην αποτροπή της απόπειρας πραξικοπήματος το 2016.