Μεταβολή θα παρουσιάσει σήμερα Τρίτη 29/8 ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, με το σκηνικό να γίνεται πρόσκαιρα φθινοπωρινό.

Τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται βροχές αρχικά στο Ιόνιο, με καταιγίδες κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, από τη Λευκάδα ουσιαστικά και βορειότερα μέχρι την Κέρκυρα, οι οποίες θα είναι ισχυρές σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολόγου του Mega, Χριστίνας Ρήγου.

Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν μέχρι το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, μικρότερης έντασης, αλλά και σε τμήματα της Μακεδονίας.

Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ στη Μακεδονία θα βρέχει και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, με αραιή συννεφιά και περισσότερο ήλιο στα νησιά του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα δυτικά, με το θερμόμετρο να φτάνει το μεσημέρι τους 30-32 βαθμούς Κελσίου. Στους 34 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 36-38 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρωτικά. Έως 35 βαθμούς Κελσίου οι μέγιστες στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν σε δυτικές διευθύνσεις 4-6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα είναι μεταβλητοί 3-5 μποφόρ, και στο κεντρικό δυτικοί-νοτιοδυτικοί, σε παρόμοιες εντάσεις.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24-35 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί, θα στραφούν σε νότιες διευθύνσεις 3-5, το βράδυ και 6 μποφόρ τοπικά.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τοπικές βροχές από το απόγευμα, μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-33 βαθμούς Κελσίου, νοτιοανατολικοί οι άνεμοι στο Θερμαϊκό 3-4, πρόσκαιρα και 5 μποφόρ.