Η σημασία της επίσκεψης Μελόνι στην Αθήνα και η υπόθεση Μπελέρη

Μάλλον πρόκειται για μία πρώτη προσπάθεια προσέγγισης, καθώς οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά συμφέροντα και πεδία συνεργασίας, ενώ στο φόντο υπάρχει και κάτι ακόμη, κρίσιμο για την ελληνική κυβέρνηση

Μία ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση αναμένεται να έχει την προσεχή Τρίτη ο Πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα υποδεχθεί για ένα δείπνο εργασίας την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, με την οποία μπορεί να τους χωρίζει πολιτικά μεγάλη απόσταση, όμως δεν παύει να είναι η ηγέτις μίας από τις οικονομικές υπερδυνάμεις της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, μάλλον πρόκειται για μία πρώτη προσπάθεια προσέγγισης, καθώς οι δύο χώρες έχουν πολλά κοινά συμφέροντα και πεδία συνεργασίας, ενώ στο φόντο υπάρχει και κάτι ακόμη, κρίσιμο για την ελληνική κυβέρνηση. Η Μελόνι διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Εντι Ράμα, ο οποίος προσφάτως μάλιστα τη φιλοξένησε στην «αλβανική Ριβιέρα».

Ο ΒΗΜΑτοδότης αναφέρει επίσης πως με δεδομένη τη στάση του Ράμα στο θέμα της ελληνικής μειονότητας και την επιμονή του στην υπόθεση Μπελέρη, ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Αθήνας και Ρώμης έχει τη χρησιμότητά του. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα θα φανεί, ενδεχομένως και σύντομα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.