Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να βρίσκεται προ των πυλών, η ανάγκη για μια σωστή προετοιμασία πριν το πρώτο κουδούνι ολοένα και μεγαλώνει. Το άγχος μικρών και μεγάλων αυξάνεται, καθώς κανείς δεν επιθυμεί να φτάσει η πρώτη μέρα στο σχολείο χωρίς να έχει προμηθευτεί τα κατάλληλα σχολικά είδη!

Επειδή γνωρίζουμε ότι μια δυνατή επιστροφή στο σχολείο χρειάζεται και τα πιο δυνατά σχολικά, σου ετοιμάσαμε μια λίστα με τα απαραίτητα σχολικά εφόδια ώστε να μην πρέπει να ψάχνεις από εδώ και από εκεί όλα όσα θα σου είναι χρήσιμα.

Σχολική τσάντα

Σχολείο χωρίς τσάντα γίνεται; Προφανώς και όχι. Το νούμερο ένα σχολικό που πρέπει να προμηθευτείς πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς είναι φυσικά η σχολική τσάντα. Πώς όμως θα κάνεις την επιλογή; Εάν είσαι γονιός τότε πρέπει να ακούσεις το παιδί σου. Να μάθεις τι του αρέσει και εάν ήδη έχει δει κάπου κάποιο σχέδιο που να του έκανε κλικ.

Η επιλογή του σχεδίου της τσάντας ανήκει σίγουρα στο παιδί σου, καθώς μια σχολική τσάντα μπορεί να αντικατοπτρίσει στοιχεία του χαρακτήρα του και κομμάτια της προσωπικότητάς του. Εσύ όμως ως γονιός οφείλεις να τσεκάρεις άλλα χαρακτηριστικά της, όπως εάν είναι εργονομική, εάν διαθέτει σωστή υποστήριξη στάσης, γερούς ιμάντες διπλής ραφής, σωστό μέγεθος, μεγάλους χώρους, δυνατό χερούλι κ.α. Μην ξεχνάς πως εξίσου σημαντικά με τα χαρακτηριστικά της είναι τόσο το ύφασμά της όσο και τα υπόλοιπα υλικά με τα οποία έχει κατασκευαστεί. Επομένως, η επιλογή της σωστής σχολικής τσάντας δεν είναι και μια τόσο εύκολη υπόθεση. Δώσε την κατάλληλη προσοχή.

Κασετίνα και γραφική ύλη

Από τετράδια, μολύβια, ξύστρες, γόμες και στυλό μέχρι ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής, χάρακες και διορθωτικά μια τσάντα οφείλει να είναι γεμάτη με την κατάλληλη γραφική ύλη. Μια ξεχωριστή πρώτη μέρα στο σχολείο άλλωστε θα ήταν ελλιπέστατη δίχως αυτά. Τι πρέπει να κάνεις εδώ ως γονιός; Αρχικά, ξεκαθάρισε ποια σχολικά είδη είναι τα άκρως απαραίτητα και πρέπει να τα προμηθευτείς πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ειδικά αν το παιδάκι σου ξεκινάει τώρα το σχολείο ή βρίσκεται στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, τότε δεν χρειάζεται να βγεις και να αγοράσεις ένα σωρό τετράδια, σημειωματάρια και μολύβια. Αντιθέτως, διάλεξε παρέα με το παιδί σου τα πιο βασικά και στην πορεία, σύμφωνα και με την παραδοσιακή ενημέρωση του δασκάλου στα παιδιά για το τι θα χρειαστούν τη νέα σχολική χρονιά, συνέχισε με τις υπόλοιπες αγορές.

Άσε το παιδί σου να διαλέξει τα σχέδια από τα τετράδια, το χρώμα των μολυβιών του και γενικά ξέχνα τα κλασικά και βαρετά μπλε τετράδια ή τα μαύρα μολύβια. Εκεί έξω, όπως είμαστε σίγουροι ότι θα σου αποκαλύψει και το παιδί σου, απλώνεται ένας κόσμος γεμάτος με πολύχρωμα στυλό, μολύβια, τετράδια με στιλ και ζωγραφισμένα με σούπερ ήρωες και γενικά ό,τι μπορείς να φανταστείς. Τι είναι άλλωστε η μάθηση δίχως λίγο χρυσόσκονη;

Φαγητό στο σχολείο

Μια σχολική λίστα θα ήταν ελλιπής δίχως τα απαραίτητα προϊόντα για το κολατσιό στο σχολείο. Ένα καλό πρωινό, ένα υγιεινό δεκατιανό και ένα πεντανόστιμο γεύμα είναι άκρως απαραίτητα για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού. Τι θα χρειαστείς; Για αρχή, σίγουρα ένα καλό και ευρύχωρο lunchbox. Οι εποχές που τυλίγαμε με αλουμινόχαρτο ένα τοστάκι ή βάζαμε σε μια νάιλον τσαντούλα ένα μήλο έχουν περάσει. Οργάνωσε όσο καλύτερα μπορείς το φαγητό του παιδιού ώστε να μην φτάσει να τρώει ένα καταπλακωμένο από τα βιβλία σάντουιτς ή μια ταλαιπωρημένη μπανάνα.

Υπάρχουν στην αγορά αρκετά φαγητοδοχεία για να διαλέξεις εκείνο που σου κάνει αλλά και φυσικά αυτό που θα αρέσει και στο παιδί. Θα βρείτε πληθώρα σχεδίων και χρωμάτων με διάφορους ήρωες ή ζωάκια. Σαν συμβουλή, να σου πούμε ότι θα ήταν καλό να αγοράσετε και μια τσάντα φαγητού ώστε να αποφύγεις μια και καλή τυχόν ατυχήματα.

Ακόμη, μια σημαντική προσθήκη στα σχολικά είδη του παιδιού είναι και το παγούρι. Μην ξεχνάς ότι μια καλή ενυδάτωση είναι άκρως σπουδαία για το παιδί τόσο για την ανάπτυξή του όσο φυσικά και για την απόδοσή του στα μαθήματα. Εδώ πέρα από τα κλασικά παγούρια σε διάφορα σχέδια και χρώματα μπορείς να επενδύσεις και σε ένα παγούρι θερμός. Το χειμώνα θα κρατάει ζεστό το ρόφημα που θα του φτιάξεις στο σπίτι και το καλοκαίρι θα το κρατάει δροσερό. Τέλος, μπορείς να ολοκληρώσεις το σύνολο και με τις ανάλογες πετσέτες φαγητού.

Καλή σχολική χρονιά!