Φωτιά στη Φυλή: Ολονύκτιος εφιάλτης – Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα – «Μάχη» για την Πάρνηθα

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα από τις φωτιές που κατακαίνε σε Φυλή και Αλεξανδρούπολη. Ολονύκτια μάχη των πυροσβεστών - Υπαράνθρωπες προσπάθειες για την Πάρνηθα

Σε έναν πραγματικό εφιάλτη είναι εγκλωβισμένη η χώρα από άκρη σε άκρη. Ο πύρινος κλοιός που έχουν δημιουργήσει οι φωτιές δυστυχώς δεν έχει σπάσει και εξακολουθεί να τυλίγει τη χώρα από τον Εβρο ως τη Φυλή κατακαίγοντας, ανθρώπους, σπίτια και απέραντες δασικές εκτάσεις.

Και η νύχτα που πριν από λίγη ώρα ξημέρωσε ήταν εφιαλτική καθώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης και οι εθελοντές έδωσαν ολονύκτια μάχη τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στην Αττική όπου οι φλόγες καταστρέφουν τους πρόποδες της Πάρνηθας.

Τραγική η κατάσταση στη Φυλή

Υπεράνθρωπες προσπάθειες να προστατεύσουν τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και να σώσουν περιουσίες στο δήμο Αχαρνών καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν όλο το βράδυ με επίγειες δυνάμεις στην περιοχή δημιουργώντας αναχώματα.

Εκρήξεις ακούγονταν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας και εκκενώθηκαν οικισμοί γύρω από τον οικισμό του Αγ. Ιωάννη του Ρώσου. Η Αθήνα έχει γεμίσει καπνούς, ενώ παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας λόγω των μεγάλων πυρκαγιών.

Η δασική πυρκαγιά που καίει ανεξέλεγκτη για δεύτερη ημέρα καταστρέφοντας παρθένο δάσος, λόγω των ισχυρών ανέμων, κατευθύνεται προς το Καζίνο και τον Εθνικό Δρυμό.

Συνολικά 164 πυροσβέστες και 62 οχήματα έδωσαν μάχη με τις φλόγες όλο το βράδυ της Τρίτης προσπαθώντας να σταματήσουν το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από την περιοχή της Μονής Κλειστών και σύντομα διασπάστηκε και εξαπλώθηκε σε μεγάλη έκταση στον σημαντικότερο πνεύμονα πρασίνου της Αττικής.

Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Μιλώντας στο MEGA ο Μιχάλης Οικονομάκης, αντιδήμαρχος Φυλής, ανέφερε πως στην περιοχή πνέουν άνεμοι με μεγάλα μποφόρ και μεγάλη ταχύτητα, το οποίο προκαλεί ανησυχία για την έκβαση της φωτιάς.

«Είχαμε ένα μέτωπο πάνω από την περιοχή του Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια, αυτό καταφέραμε να το περιορίσουμε, γιατί ήρθε και το μεγάλο πυροσβεστικό. Η περιοχή ήταν δύσβατη, καταφέραμε να περιορίσουμε τη φωτιά», δήλωσε.

«Αυτή τη στιγμή φυσάει πάρα πολύ, άνεμοι με μεγάλα μποφόρ και με μεγάλη ταχύτητα. Θα είμαστε όλοι σε επιφυλακή, υπάρχουν όμως αναζωπυρώσεις στον οικιστικό ιστό, τις οποίες παλεύουμε και σβήνουν αμέσως».

Ελπίδα όλων είναι τα εναέρια μέσα.

Το μέτωπο στη Φυλή και τα Άνω Λιόσια

Η πυρκαγιά που αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να καίει αναξέλεγκτη ξέσπασε την Τρίτη (22/80 λίγο πριν τις 12:00 στην περιοχή της Φυλής στην Αττική. Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό της Χασιάς και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια στην περιοχή του Αγίου Κυπριανού, ενώ απειλήθηκε και ο ιερός ναός. Η πυρκαγιά χωρίζεται σε δύο επικίνδυνα μέτωπα, με το ένα να κατευθύνεται προς το Πανόραμα στα Άνω Λιόσια, ενώ το άλλο επεκτείνεται προς τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Φυλή

Στην περιοχή της Φυλής ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων:

Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Μποσκίζα,
Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αγίας Παρασκευής,
Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Γαλήνης,
Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Θράκης στις περιοχές των Θρακομακεδόνων και των Αχαρνών.
Συνεχίζει να ισχύει η διακοπή της κυκλοφορίας:Από τη συμβολή των οδών Αγίου Διονυσίου και Ελευθερίου Βενιζέλου,
Στη λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου,
Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα,
Από την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου,
Από την πλατεία Φυλής,
Από την Toyota (λόφος Κύριλλου),
Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.