Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εκκενώνεται το Γενικό Νοσοκομείο

Δεν έχει αποκλειστεί η ολική εκκένωση του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο. Η φωτιά μπήκε στο χωριό Άβαντας.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στην Αλεξανδρούπολη εξαιτίας της φωτιάς που καίει αισίως για τρία 24ωρα στην περιοχή.

Όπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική τη Δευτέρα (21/8), στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Αυγούστου στην περιοχή Μελία επιχειρούν 214 πυροσβέστες με 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 59 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχείρησαν 11 Α/Φ και 7 Ε/Π.

Συνδρομή παρέχουν επίσης δυνάμεις της αστυνομίας, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του στρατού και των τοπικών δήμων.

Επειδή η πόλη έχει εισέλθει σε κατάσταση συναγερμού, γίνονται ήδη οι προπαρασκευαστικές ενέργειες, έτσι ώστε να εκκενωθεί με ασφάλεια το Γενικό Νοσοκομείο της Πόλης. Μάλιστα κάποιοι ασθενείς έχουν ήδη αρχίσει να αποχωρούν προληπτικά από το νοσηλευτικό ίδρυμα, καθώς οι καπνοί είναι πολύ πυκνοί.

Η μεταφορά των ασθενών γίνεται με ασθενοφόρα που έχει διαθέσει το Υπουργείο Υγείας και την συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή οι φλόγες εισήλθαν στον Άβαντα, βόρεια της Αλεξανδρούπολης, καίγοντας σπίτια. Το χωριό είχε εκκενωθεί από νωρίς και οι μόνοι που έχουν απομείνει πίσω ήταν όσοι θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην κατάσβεση.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.