Μαίνεται για δεύτερη μέρα η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου. Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη ενώ τιτάνια είναι η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της.

Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από τις εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και συνολικά επιχειρούν 176 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 48 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ κινητοποιήθηκαν 7 ακόμα αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους.

Η κατάσταση με την πυρκαγιά είναι αρκετά δύσκολη καθώς οι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής ενώ, υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα.

112 στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης –

Εντολή εκκένωσης 8 οικισμών

Σημειώνεται ότι εκτός από τους 8 οικισμούς που εκκενώθηκαν στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα και στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης λόγω των καπνών που έχουν σκεπάσει την πόλη.

Υπενθυμίζεται ότι εχθές Σάββατο λόγω των διαστάσεων που έλαβε η πυρκαγιά, ενεργοποιήθηκε τέσσερις φορές το 112.

Το πρώτο στις 12:40 για την ενημέρωση των κατοίκων των οικισμών Μελία, Πεύκα, Λουτρός και Νίψα σχετικά με την εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή τους, το δεύτερο στις 14:55 για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Νίψα, Αετοχώρι και Πεύκα προς Αλεξανδρούπολη, το τρίτο στις 16:30 για την απομάκρυνση των κατοίκων των οικισμών Λουτρός Αγνάντια, Αριστηνό και Δωρικό προς Αλεξανδρούπολη και το τέταρτο στις 17:45 για την απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Άνθεια προς Αλεξανδρούπολη.

«Η φωτιά προβληματίζει μεταξύ του οικισμού Λουτρός και των Λουτρών Τραϊανούπολης»

Ο Γιάννης Αρτοποιός μιλώντας το πρωί της Κυριακής 20 Αυγούστου στο OPEN ανέφερε ότι έχει δοθεί στην κυκλοφορία ένα κομμάτι της Εγνατίας οδού, ωστόσο η κατάσταση με την πυρκαγιά είναι αρκετά δύσκολη καθώς οι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής. Η Πυροσβεστική, ο Ελληνικός Στρατός και η Ελληνική Αστυνομία είναι στρατευμένοι και δίνουν μεγάλη μάχη.

Στον Λουτρό υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα και έχει δοθεί τιτάνια ολονύχτια μάχη, με τους ανέμους να είναι αρκετά ισχυροί και πάνω από 6 μποφόρ όπως επισημαίνει ο κ. Αρτοποιός.

Δημ. Αλεξανδρούπολης: Η φωτιά άλλαξε πολλές φορές κατεύθυνση

«Η φωτιά άλλαξε πολλές κατευθύνσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας, ελπίζω σήμερα να είναι μια καλύτερη ημέρα» δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Καταστράφηκε ολοσχερώς ιστορική εκκλησία στο Αετοχώρι Αλεξανδρούπολης

Ολοσχερώς καταστράφηκε ιστορική εκκλησία στο Αετοχώρι Αλεξανδρούπολης όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε το ΟΡΕΝ.

Όπως φαίνεται στα πλάνα η φωτιά έκανε στάχτη τον ιερό ναό καθώς το μόνο που έχει απομείνει είναι οι τοίχοι.

Συγκινημένοι οι κάτοικοι του χωριού που είδαν το πρωί της Κυριακής την εκκλησία κατεστραμμένη δεν μπορούσαν να πιστέψουν το μέγεθος της καταστροφής.