Νέα Φιλαδέλφεια: Δύσκολη η ταυτοποίηση του δολοφόνου – Νέες αποκαλύψεις για την αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ

Δε φαίνεται να δίνει απαντήσεις το DNA που συλλέχθηκε από τη σορό του 29χρονου - Τι κατέθεσε υπάλληλος του ΗΣΑΠ για τους χούλιγκαν.

Με το όπλο του εγκλήματος να μην έχει βρεθεί ακόμη, το βάρος δίνεται στο DNA που βρέθηκε στην πληγή του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και στην ανάλυση των βίντεο από τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δε φαίνεται να δίνει απαντήσεις το DNA

Το γενετικό υλικό που έχει συλλεχθεί από τους 105 συλληφθέντες συγκρίνεται με τα αξιοποιήσιμα δείγματα των αντικειμένων που εντοπίστηκαν από τις Αρχές γύρω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται και όλα τα βίντεο από τα κινητά των συλληφθέντων που κατασχέθηκαν αλλά και οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Με ειδικό λογισμικό γίνεται επεξεργασία, καθαρίζουν τα πρόσωπα για να αποκαλυφθεί ο άνθρωπος που μαχαίρωσε τον 29χρονο.

Ωστόσο, η ταυτοποίηση του δολοφόνου θεωρείται πολύπλοκη και δύσκολη διαδικασία από τους αξιωματικούς, καθώς το οπτικοακουστικό υλικό που έχει ληφθεί δε δίνει καθαρά πρόσωπα, ενώ και το ξένο DNA που συλλέχθηκε από τη σορό του 29χρονου δε φαίνεται να δίνει απαντήσεις.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουν πως πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, καθώς τα βίντεο και οι φωτογραφίες από τα επεισόδια είναι σκοτεινά και δε διακρίνονται πρόσωπα, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει και καμία διάθεση από τους συλληφθέντες να αποκαλύψουν όσα γνωρίζουν.

Από τις Αρχές, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, γίνεται προσπάθεια απομόνωσης ενόχων

«Είχα ενημερώσει»

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται ταυτόχρονα η εγκληματική αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ, η οποία αν και είχε ενημερωθεί από όλους αρμοδίως για την έλευση στη χώρα χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, επέδειξε μηδενικά αντανακλαστικά.

Νέα κατάθεση υπαλλήλου του ΗΣΑΠ, ο οποίος είδε με τα μάτια του το δολοφονικό τάγμα των Κροατών χούλιγκαν στον σταθμό «Ειρήνη», έρχεται να επιβεβαιώσει την γνώση της Αστυνομίας για τις κινήσεις των οπαδών της Ντιναμό.

Όπως είπε ο ίδιος στις Αρχές, λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ είδε μία ομάδα 100 ατόμων να περνά από τον σταθμό με στειλιάρια στα χέρια, με τον ίδιο να ειδοποιεί τον ελεγκτή ασφαλείας του σταθμού, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε την Αστυνομία.

«Εργάζομαι στον σταθμό ‘Ειρήνη’ και στις 22:45 περίπου, μια ομάδα 100 ατόμων νεαρής ηλικίας, γεροδεμένοι οι οποίοι φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν ξύλινα στειλιάρια εισήλθε συντεταγμένα στον χώρο του σταθμού και υπερπηδώντας τις πύλες εισόδου ανέβηκαν στην αποβάθρα καθόδου προς Πειραιά. Άμεσα ενημέρωσα τον ελεγκτή ασφαλείας».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.