Η ατζέντα της ημέρας: Η μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταυγούστου – Ο αγώνας Ντιναμό Ζάγκρεμπ-ΑΕΚ – Ρωσικές επιθέσεις χωρίς τέλος

Σήμερα η μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταυγούστου. Στο μεταξύ, σήμερα και ο αγώνας της ΑΕΚ κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία, στη σκιά της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη.

1

Σήμερα ο αγώνας Ντιναμό Ζάγκρεμπ – ΑΕΚ στη σκιά της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη

  • Η άφιξη της ΑΕΚ: Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε η αποστολή της Ένωσης στο Ζάγκρεμπ. Η ΑΕΚ αναχώρησε χθες το πρωί από την Αθήνα και φτάνοντας στην πρωτεύουσα της Κροατίας συνάντησε οπλισμένους αστυνομικούς, περιπολικά και θωρακισμένα βαν.
  • Ο αγώνας: Το τι ατμόσφαιρα θα συναντήσει η Ένωση στο Μάκσιμιρ μένει να φανεί. Οι οπαδοί της Ντιναμό σχημάτισαν ουρές μπροστά στα εκδοτήρια για να προμηθευτούν ένα εισιτήριο για το πρώτο -όπως εξελίχθηκε το ζευγάρι- παιχνίδι με την Ντιναμό στον γ’ προκριματικό του Champions League. Στο μεταξύ σε κυκλοφορία τέθηκαν από την ΑΕΚ τα εναπομείναντα εισιτήρια για τον εντός έδρας αγώνα το Σάββατο (19/8, 21:45) στην OPAP Arena.
  • Οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας: Ξεκίνησαν οι μεταγωγές των 105 χούλιγκαν στις φυλακές Κορυδαλλού, Αυλώνα, Τρικάλων και Λάρισας. Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο των ερευνών είναι o εντοπισμός του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης γενετικού υλικού, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν να συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας.

 

2

Η «τρικλοποδιά» της Αλβανίας στη συγκέντρωση για τον Μπελέρη

  • Η συγκέντρωση: Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έλαβε χώρα χθες στη Χειμάρρα με πρωτοβουλία της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια» και ένας από τους ομιλητές ήταν ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος έστειλε ηχηρό μήνυμα.
  • Γιατί χθες: Η εκδήλωση προγραμματίστηκε για χθες, επειδή εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο αλβανικός εκλογικός νόμος για την ορκωμοσία του Μπελέρη, γεγονός που δίνει την δυνατότητα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να προκηρύξει νέες εκλογές στη Χειμάρρα.
  • Η αλβανική δυσαρέσκεια: Την «φίμωση» της συγκέντρωσης στήριξης υπέρ του Φρέντι Μπελέρη, επιχείρησε η Αλβανία, με την προσπάθεια ωστόσο να πέφτει στο «κενό» και την εκδήλωση να πραγματοποιείται εν τέλει, κανονικά. Συγκεκριμένα, η αλβανική αστυνομία εξέδωσε σχετική απόφαση με την οποία δεν επέτρεπε να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συγκέντρωση συμπαράστασης, ωστόσο τα στελέχη της Ομόνοιας απάντησαν ότι ενημέρωσαν εγκαίρως τις αρχές για την κινητοποίηση.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Ρωσικοί βομβαρδισμοί χωρίς τέλος και ουκρανική ενίσχυση

  • Τα θύματα: Ένα μωρό μόλις 22 ημερών, ο 12χρονος αδερφός του και οι γονείς τους ήταν μεταξύ των επτά ανθρώπων που σκοτώθηκαν από ρωσική επίθεση στη νότια Ουκρανία την Κυριακή.
  • Η δήλωση Ζελένσκι: Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταδίκασε τη βίαιη επίθεση χθες στην καθημερινή του ομιλία προς το έθνος: «Δεν υπάρχει μέρα που το ρωσικό κακό να μην λάβει τα απολύτως δίκαια αντιποινά μας», είπε. «Δεν θα αφήσουμε κανένα από τα εγκλήματα της Ρωσίας αναπάντητο».
  • Η ουκρανική ενίσχυση: Οι δηλώσεις του Ζελένσκι ακολουθούν μια σειρά ουκρανικών επιθέσεων που αναφέρθηκαν από τις ρωσικές αρχές, ενώ στο μεταξύ οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες μια νέα παράδοση όπλων στην Ουκρανία αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτά τα όπλα, τα οποία θα ληφθούν απευθείας από τα υπάρχοντα αποθέματα, περιλαμβάνουν πυρομαχικά για αντιαεροπορικά συστήματα Patriot και συστήματα πυροβολικού Himars, καθώς και εκατομμύρια οβίδες, φυσίγγια και χειροβομβίδες και εξοπλισμό αποναρκοθέτησης.
4

Οι εξελίξεις στο κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών

  • Η απόφαση: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες οι τέσσερις από τους οκτώ κατηγορούμενους που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στα Χανιά   που επιδιδόταν σε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών, παραβιάζοντας τη νομοθεσία που ισχύει για τις εξωσωματικές γονιμοποιήσεις.
  • Οι απολογίες: Ολοκληρώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, λίγο μετά τις 03:00.  Ο χορός των απολογιών που διενήργησαν δύο ανακριτές ήταν μαραθώνιας καθώς είχε ξεκινήσει από το πρωί της Κυριακής και ώρα οκτώ το πρωί.
  • Οι κατηγορίες: Οι οκτώ που οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών Αρχών αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της εμπορίας ανθρώπων, της μεσολάβησης σε υιοθεσία ανηλίκων κατ’ επάγγελμα, των παραβιάσεων της νομοθεσίας περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, της πλαστογραφίας, της διατάραξης οικογενειακής τάξης, της απάτης, της σωματικής βλάβης και της παραβίασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
5

Δεκαπενταύγουστος σήμερα

  • Η μεγάλη γιορτή: Την Κοίμηση της Θεοτόκου γιορτάζει σήμερα η Ελλάδα. Το Mega θα μεταδώσει ζωντανά την Τελετή για τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας σήμερα στις 10:00 το πρωί απευθείας από την ιστορική Μονή Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.
  • Ο καιρός: Τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά ηπειρωτικά το μεσημέρι και απόγευμα κατά τόπους βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Τρίτη 15 Αυγούστου 2023. Άνεμοι έως 5 μποφόρ στα πελάγη. Φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες. Πιο αναλυτικά, αναμένονται τοπικές νεφώσεις ενώ το μεσημέρι και απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες.
  • Αυξημένη κίνηση: Κορυφώνεται από χθες η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής ενόψει της εορτής του Δεκαπενταύγουστου. Αυξημένη πληρότητα εμφανίζουν κυρίως οι προορισμοί για τις Κυκλάδες.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.