Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε η αποστολή της ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ για το πρώτο -όπως εξελίχθηκε το ζευγάρι- παιχνίδι με την Ντιναμό στον γ’ προκριματικό του του Champions League.

Προπονητικό τιμ, ποδοσφαιριστές και στελέχη της Ένωσης αναχώρησαν το πρωί της Δευτέρας (14/8) από την Αθήνα και φτάνοντας στην πρωτεύουσα της Κροατίας συνάντησαν οπλισμένους αστυνομικούς, περιπολικά και θωρακισμένα βαν να τους περιμένουν στο αεροδρόμιο.

Συνοδεία μάλιστα ισχυρής δύναμης έφτασαν, με τα δύο λεωφορεία, ως το ξενοδοχείο περνώντας από δρόμους στους οποίους είχε διακοπεί η κυκλοφορία για να μην παρεμποδιστεί σε κανένα σημείο η αυτοκινητοπομπή.

Αντίστοιχα και τα μέτρα ασφαλείας στο ξενοδοχείο, το οποίο θα φυλάσσεται καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής – παραμονής των «κιτρινόμαυρων» στο Ζάγκρεμπ για τον αγώνα της Τρίτης.

Από την ΑΕΚ έγινε γνωστό πως η κατάσταση δείχνει ήρεμη σε αυτή τη φάση. Είναι τέτοιος ο φόβος, μετά τα όσα συνέβησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια από τους Κροάτες χούλιγκανς, που ουδείς θέλει να ρισκάρει το παραμικρό.

Πάνω στην προφυλάκιση των όσων είχαν συλληφθεί για την εμπλοκή τους στα αιματηρά επεισόδια της προηγούμενης εβδομάδας είχαν επικοινωνήσει την Κυριακή οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κροατίας.

Για την ιστορία της ΑΕΚ και τον Κατσουρή

Ο ίδιος ο Ματίας Αλμέιδα, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου πριν από την αναχώρηση της ΑΕΚ για το Ζάγκρεμπ, είχε υπογραμμίσει χαρακτηριστικά πως «εμείς πηγαίνουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Εγώ είμαι 30 χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου και το ποδόσφαιρο είναι μία γιορτή. Αισθάνθηκα πάρα πολύ μεγάλη λύπη με αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα. Θα πάμε να παίξουμε για την ιστορία της ΑΕΚ και για την οικογένεια του παιδιού που έχασε τη ζωή του».

Το τι ατμόσφαιρα θα συναντήσει η Ένωση στο Μάκσιμιρ μένει να φανεί. Οι οπαδοί της Ντιναμό σχημάτισαν ουρές μπροστά στα εκδοτήρια για να προμηθευτούν ένα εισιτήριο.