Φρέντι Μπελέρης: «Τρικλοποδιά» βάζει η Αλβανία στη συγκέντρωση συμπαράστασης

Η προσπάθεια ματαίωσης της διαδήλωσης στη Χειμάρα για την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη, από την αλβανική αστυνομία έπεσε στο «κενό»

Την «φίμωση» της συγκέντρωσης στήριξης υπέρ του Φρέντι Μπελέρη, επιχειρεί η Αλβανία, με την προσπάθεια ωστόσο να πέφτει στο «κενό» και την εκδήλωση να πραγματοποιείται εν τέλει, κανονικά. Συγκεκριμένα, η αλβανική αστυνομία εξέδωσε σχετική απόφαση με την οποία δεν επιτρέπει να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συγκέντρωση συμπαράστασης, για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας.

Ο Φρέντι Μπελέρης συνεχίζει να κρατείται σε φυλακή παρά τις παρεμβάσεις της Ελλάδας και τις διεθνείς αντιδράσεις.

Το σχετικό έγγραφο που εξέδωσε η αστυνομία της Αλβανίας, αρνήθηκαν να το παραλάβουν οι διοργανωτές της συγκέντρωσης και στελέχη της ομογενειακής οργάνωσης Ομόνοιας.

Η αλβανική αστυνομία ενημέρωσε χαρακτηριστικά ότι  δεν «επιθυμεί» να μην γίνει η συγκέντρωση για τον Φρέντη Μπελέρη, με τον ισχυρισμό ότι το αίτημα δεν πρωτοκολλήθηκε. Τα στελέχη της Ομόνοιας απαντούν ότι ενημέρωσαν εγκαίρως τις αρχές για την κινητοποίηση.

Το απόγευμα της Δευτέρας μάλιστα, Αλβανοί αστυνομικοί επέστησαν την προσοχή των διοργανωτών «για προβλήματα που ίσως δημιουργήσουν ακραίοι που ίσως έρθουν από την Ελλάδα».

Η εκδήλωση προγραμματίστηκε για σήμερα, επειδή εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο αλβανικός εκλογικός νόμος για την ορκωμοσία του Μπελέρη, γεγονός που δίνει την δυνατότητα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να προκηρύξει νέες εκλογές στη Χειμάρρα.

Διαδήλωση για την απελευθέρωση Μπελέρη

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για σήμερα με πρωτοβουλία της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια» και ένας από τους ομιλητές θα είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο αλβανικός εκλογικός νόμος για την ορκωμοσία του Φρέντυ Μπελέρη εκπνέει. Αυτό το γεγονός δίνει την δυνατότητα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να προκηρύξει νέες εκλογές στην Χειμάρρα.

Η Ελλάδα στηρίζει τον Μπελέρη ενεργά και κάνει προσπάθειες για την απελευθέρωση του. Ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα στον Αλβανό ομόλογο του κατά την διάσκεψη του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης τηλεφώνησε δύο φορές στην Αλβανίδα ομόλογο του για το θέμα. Όπως έχει δηλώσει η Αλβανία «πυροβολεί τα πόδια της με δεδομένη και την ευρωπαϊκή της προοπτική» με τις αποφάσεις της.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.